Barnet og de andre

Inge Bø

Last ned innholdsfortegnelse som PDF
Bestill vurderingseksemplar

En bok om hvordan barn og unge sosialiseres og dannes.

Boka presenterer nettverkstenkning i pedagogikk, utviklingspsykologi, sosialt arbeid og miljøarbeid. Den er rik på eksempler, illustrasjoner og ideer til hvordan forholdene for barn og unge kan forbedres i hjem, barnehage, skole, skolefritidsordning og samfunn.

Samfunnsviteren Urie Bronfenbrenners utviklingsøkologiske tenkning brukes som ramme for å forstå den livssituasjonen barn og unge befinner seg i. Forfatteren legger vekt på å se utvikling, sosialisering og dannelse i et helhetlig perspektiv. Betydningen av sosiale relasjoner står sentralt i boka. Boka har stort fokus på barnehagebarn, flerkulturalitet og dannelse.

I denne femte utgave er det foretatt rettinger og oppdateringer av statistikk og annen informasjon på områder som allmennsamfunn, samlivsbrudd, barnehage og skole.

Utgivelsesår 2018
Salgsdato 31.05.2018