Forfatterne undersøker hvordan mediene generelt og pressen spesielt tar opp, vinkler og debatterer religion og religiøst betonte saker. De er opptatt av hvordan religion representeres og debatteres i offentligheten, hvilke saker religion inngår i, hva slags stemmer som slipper til, og hva slags religionsforståelser som forutsettes og formidles. Er forståelsen annerledes i møte med jødedommen enn med islam? Og hva kan det komme av troen på engler behandles så annerledes i pressen enn troen på den hellige ånd?

Tematisk handler boken om jødedom, islam, kristendom og nyreligiøsitet, deriblant debatter om hijab, en planlagt moske i Tromsø, omskjæring av guttebarn, dekningen av Snåsamannens karriere, Märtha Louises engleskole, offentlig sorg og minneseremonier i kjølvannet av 22. juli, og saker knyttet til «den kristne kulturarven».

Alexa Døving og Siv Ellen Kraft viser frem kompleksiteten i feltet, og leter på dette grunnlaget etter tendenser og mønstre i offentligheten - både med hensyn til eksplisitt argumentasjon og uuttalte premisser.

«Boken er sterkt å anbefale for alle som er interessert i temaene medier, religion og samfunnsutvikling».
Knut Olav Åmås, Aftenposten.

Utgivelsesår 2013
Salgsdato 17.04.2013