Følelseshåndtering og relasjonsbygging i skolen

En emosjonsfokusert tilnærming

Øyvind Fallmyr

Last ned innholdsfortegnelse som PDF
Bestill vurderingseksemplar
Boken har egen nettressurs

En god lærer-elevrelasjon er et viktig fundament for læring og mellommenneskelig problemløsning. Grunnlaget for å etablere og vedlikeholde gode relasjoner er å forstå og håndtere egne og andres følelser. Denne boken handler om å gjøre følelseshåndtering til en kjernekompetanse hos pedagoger. God følelseshåndtering vil styrke samspill- og kommunikasjonsferdigheter, motivasjon, læring, problemløsning, egenledelse og konflikthåndtering både hos lærer og elev.

Fra emosjonsfokusert psykologi og relasjonell psykodynamisk teori overfører boken ny, evidensbasert kunnskap til skolearenaen. Kunnskapen som formidles, kan brukes både forebyggende og problemløsende, i klasserommet, i gruppesamtaler, i en enkeltsamtale, eller i støttesamtaler over tid. Boken presenterer viktige teorier og modeller, oppdatert forskning og konkrete arbeidsmetoder.

Boken retter seg mot studenter i pedagogikk og lærerutdanning. Den er også aktuell for pedagoger og spesialpedagoger i skolen, barnevernstjenesten, helsestasjons- og skoletjenesten, pedagogisk-psykologisk tjeneste og andre som jobber med barn og unge. Selv om eksemplene i boken er tuftet på lærer-elev-relasjon, er innholdet overførbart til andre relasjoner.

Utgivelsesår 2017
Salgsdato 28.07.2017