Generell fysikk for universiteter og høgskoler

Bind 2 Varmelære og elektromagnetisme

Ola Hunderi, Jan R. Lien, Egil Lillestøl

Last ned innholdsfortegnelse som PDF
Bestill vurderingseksemplar

Boken dekker emnene varmelære, elektrisitet, magnetisme, optikk og elektromagnetisme.

Kapitlene er bygd opp slik at viktige begreper, belyst med eksempler, introduseres først, etterfulgt av den mer matematisk fullstendige behandlingen. Hvert kapittel avsluttes med en oppsummering av de viktigste prinsippene og formlene.

Boken kan dermed brukes på flere nivåer og for flere formål uten nødvendigvis å måtte leses fra begynnelse til slutt. Det er lagt vekt på anvendelsesaspektet i både eksempler og oppgaver.

Essays skrevet av fremtredende norske fysikere setter lærestoffet i et videre perspektiv.

Bind 1 og 2 dekker til sammen pensum i introduksjonskursene i faget, og er et solid, norsk alternativ til de engelskspråklige lærebøkene.

Målform b/n
Utgivelsesår 2001