Mange overgrepsutsatte barn lever store deler av livet uten at andre får vite om misbruket. Kompetanse og handlekraft i alle sektorer er nødvendig for å lykkes i arbeidet med å se og hjelpe disse barna.

«Jeg har lest ulike bøker innenfor tematikken, men denne bokse syns jeg tar for seg alle aspektene innenfor tematikken på en meget ryddig og lettfattelig måte. Denne boken egner seg både til studenter og fagfolk!»
Jørn Thomas Martinsen, Statens Barnehus Bodø

Boka beskriver tverretatlig samarbeid gjennom mistanke, avdekking, beskyttelse og tilfriskning av overgrepsutsatte barn. Den tverretatlige tilnærmingen er forankret i kunnskap om seksuelle overgrep, traumeforståelse og med de særlige utfordringene knyttet til ordløshet og fornektelse.

Boka er sentral for studenter i alle grunnutdanninger som retter seg mot arbeid med barn og unge. Den er like aktuell for fagfolk med behov for basiskunnskap om seksuelle overgrep og innsikt i fremgangsmåter som vil styrke beskyttelse og hjelp til utsatte barn.

Siri Søftestad, sosionom, ph.d, representerer nettverket reddesmå.no som forsker, foredragsholder og forfatter.

Utgivelsesår 2018
Salgsdato 20.09.2018