I denne boka beskriver forfatterne ernæring i ulike grupper av befolkningen, samt ulike sentrale ernæringsrelaterte helseutfordringer.

Samfunnsernæring kan betegnes som samfunnets innsats for å fremme god helse gjennom kosthold og ernæring. Her drøftes mat og måltiders betydning og ulike faktorer som påvirker matvalg samt sosio-økonomiske forskjeller i kosthold.

Boka tar for seg ulike tiltak og arenaer for arbeid innen samfunnsernæring og gir et innblikk i hvordan nasjonal og global ernæringspolitikk fastsettes. Forfatterne setter også søkelyset på kosthold og bærekraft. Mat er en viktig bidragsyter til klimagassutslipp. Det å dreie kostholdet i en mer bærekraftig retning vil støtte opp under globale mål om en mer bærekraftig og klimavennlig utvikling.

Boken inneholder 19 kapitler organisert i fem deler:
Del I Anbefalinger, referanseverdier og politiske føringer
Del II Sentrale ernæringsutfordringer og sårbare grupper
Del III Faktorer som påvirker vårt matinntak
Del IV Folkehelsetiltak for bedre ernæring
Del V Sentrale tema for samfunnsernæring


Bidragsyterne i denne boka representerer undervisnings- og forskningsinstanser eller interesseorganisasjoner i Norge der samfunnsernæring står sentralt.


Bokas redaktører er Dagrun Engeset, førsteamanuensis, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder.
Liv Elin Torheim, professor, Fakultet for helsevitenskap, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid, OsloMet - storbyuniversitetet.
Nina Cecilie Øverby, professor, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder.
Øvrige bidragsytere presenteres i boken.




Mer info om boka -

Sider 280
Målform bm
Utgave 1
ISBN 9788215030630
Utgivelsesår 2019
Bokgruppe 213
Salgsdato 08.03.2019
Leveringstid 3-5 dager

Produktet   ble lagt til i handlekurven. Se handlekurven

x