Velg format

På lager
kr 269

Ny i barnevernet

Hvordan kan du forberede deg til en av verdens viktigste jobber?

Å jobbe med barn og familier som er i kontakt med barnevernet er både en givende og krevende jobb. På barnevernstudiet er du innom mange ulike fag for å tilegne deg kunnskap og kompetanse som skal anvendes i arbeidslivet. Likevel opplever mange nyansatte i barnevernet et praksissjokk, og at studiet ikke kan forberede oss godt nok på alt barnevernshverdagen består i.

Forfatter Jeanette Pedersen, som har jobbet i barnevernstjenesten, viser deg den komplekse arbeidshverdagen du møter som nyansatt i barnevernet. Hva gjør egentlig en barnevernsarbeider? Hvilke lover, regler og rammer må du forholde deg til? Hvordan forholder du deg til at andre ser deg som en barnevernsarbeider etter arbeidstid? Hvilke yrkesrisikoer kan du møte? Hvordan forholder du deg til mediepresset som barnevernet tidvis står i?

Boka er bygd på faglitteratur, og barnevernsarbeideres egne erfaringer som ny i barnevernstjenesten. Du får innblikk i ulike deler av barnevernshverdagen gjennom konkrete eksempler og praksiserfaringer, og får gode råd på veien.

Boka retter seg mot studenter i barnevernsutdanningen og profesjonsutøvere i barnevernet.

Informasjon om boka

  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215064253
  • Utgivelsesdato: 10.05.2023
  • Bokgruppe: 893

Jeanette Pedersen

Jeanette Pedersen er utdannet barnevernspedagog, og stipendiat i sosiologi ved Nord universitet. Hun forsker på kompetanse i barneverntjenesten, og er særlig opptatt av profesjonsutøverne.
Mer informasjon om forfatteren