På lager

• Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215015385
  • Utgivelsesdato: 15.06.2009
Dette er en populær bok som gir leseren en grunnleggende innsikt i økonomistyring, samtidig som forfatterne viser at dette innbefatter noe mer enn budsjetter og regnskap.
I denne boken blir økonomistyring satt inn i en større kontekst, der både politiske rammebetingelser og et klart ledelsesfokus inngår. Forfatterne legger i boken stor vekt på å vise at velfungerende økonomisystemer forutsetter at fokuset rettes mot både styringssystemene og de menneskene som skal fungere innenfor disse systemene.

Denne 4. utgaven er omfattende revidert og bearbeidet. Blant annet inneholder boken et nyskrevet kapittel om risikostyring og internkontroll. Den er oppdatert med hensyn til regelendringer som påvirker økonomistyringen i både kommunale og statlige virksomheter, og er justert i forhold til endringer i ulike styringssystemer. Det er også utviklet nye modeller som på en pedagogisk måte viser ulike dimensjoner i økonomistyring.

Boken henvender seg til studenter ved høyskoler og universiteter, samt alle som har, eller tar sikte på, en lederposisjon i offentlig sektor.

Erik Johnsen

Professor Erik Johnsen er tilknyded Handelshøjskolen ved Universitetet i København.

Jan Ole Vanebo

Jan Ole Vanebo, Ph.D., er professor i ledelse og økonomistyring ved Nord universitet og professor II i ledelse ved Politihøgskolen i Oslo. Han har lang forsknings- og undervisningserfaring fra offentlig sektor, og han har skrevet en rekke bøker om ledelse og økonomistyring for offentlig sektor.

Tor Busch

Tor Busch er professor ved Høyskolen i Sør-Trøndelag. Han er utdannet siviløkonom og dr.oecon fra Norges Handelshøyskole. Busch har lang og omfattende undervisningserfaring. Han har publisert en lang rekke vitenskapelig artikler og skrevet mange fagbøker. Han har i tillegg jobbet som rådgiver overfor næringsliv og forvaltning.