Velg format

Kommer for salg
27.03.2023
kr 299

Palestina

Fakta på bakken
Et nytt perspektiv på Palestina.

Hva kan det palestinske landskapet, flyktningleirer, bygninger og hus fortelle oss om utviklingen av konflikten i Palestina de siste 100 årene?

I denne lille boka tar forfatteren for seg hvordan konflikten slår ut på bakkenivå. Steder, hus og bygninger brukes som linser for å lese og forstå striden. Å zoome inn på hus, bygninger og landskap gir en innsikt i de mest sentrale grunntrekkene, som palestinsk selvbestemmelse, flyktningspørsmålet og Jerusalem.

Boka er for deg som ønsker et nytt blikk på konflikten om Palestina. I Palestina: Fakta på bakken forteller bygningers historie en større historie. De er en rød tråd som viser sammenhenger mellom makt og kontroll over land, og hva kolonialisme, okkupasjon og anneksjon betyr helt konkret.

Informasjon om boka

  • Sider: 176
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215053523
  • Utgivelsesdato: 27.03.2023
  • Bokgruppe: 217

Kjersti G. Berg

Kjersti G. Berg er førsteamanuensis ved NLA Høgskolen og er tilknyttet Chr. Michelsens Institutt som forsker. Hun har en doktorgrad i historie fra Universitetet i Bergen og har i flere år forsket på og undervist om Midtøstens historie, Israel-Palestina-konflikten, Jerusalem, flyktningspørsmål, internasjonal bistand og menneskerettigheter.
Mer informasjon om forfatteren