Velg format

På lager
kr 399

Perlet furunål

En innføring i barns lek

Podcast:

  • Hør forfatteren i podkasten Skolesnakk, her.
En perlet furunål. En sulten krokodille på vei til å bite. En enhjørning som flyr gjennom lufta. En hemmelig butikk under et teppe. En vulkan som spruter rognebærlava.

Barns lek er svært forunderlig. Den inneholder på et vis alt og ingenting. Alt, fordi den representerer barns måte å være i verden på. Ingenting, fordi den er formålsløs, flyktig og ofte uforutsigbar.

I denne boken tar Birgitte Fjørtoft leseren med inn i lekens verden, sett gjennom øynene til en barnehagelærer. Gjennom små historier presenterer hun ulike innganger til hvilken betydning leken har for barn, og hvordan voksne kan stille blikket inn på det lekende uttrykket. Hun gir leseren innsikt i lekens mange lag ved å grave i det ville, myldrende og hemmelighetsfulle livet på et sted som også er en arbeidsplass. Et sted hvor en perlet furunål plutselig kan dukke opp.

Boken er skrevet for barnehageansatte, barnehagelærerstudenter og andre som interesserer seg for barns lek.

«Birgitte Fjørtoft har i en årrekke vært en ivrig talskvinne for leken i barnehagen. Nå har hun skrevet en glitrende bok som ikke på noen måte romantiserer leken, men som forteller og viser i klare ordelag hvorfor lek er det mest sentrale i barnehagelæreres arbeid med barn.»
Anne Greve, OsloMet

Informasjon om boka

  • Sider: 136
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215040677
  • Utgivelsesdato: 30.11.2020
  • Bokgruppe: 215

Birgitte Fjørtoft

Birgitte Fjørtoft er utdannet barnehagelærer med master i barnehagepedagogikk. Hun jobber som barnehagelærer og redaktør for tidsskriftet Barnehagefolk.
Mer informasjon om forfatteren