Informasjonskapsler (cookies)

På universitetsforlaget.no brukes det informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen av nettstedet, samt til statistikk.


Ønsker du å endre innstillingene dine for samtykke kan du gjøre det her.


Det er H. Aschehoug & Co. (W. Nygaard) AS (org.nr: 910 292 005) som er ansvarlig for behandling av opplysninger og data ved bruk av informasjonskapsler på universitetsforlaget.no. 

En informasjonskapsel er en tekstfil som sendes fra en webside, f. eks. www.universitetsforlaget.no til din datamaskin eller smarttelefonen der hvor den blir lagret enten i minnet (sesjons informasjonskapsler) eller som en liten tekstfil (tekstbaserte informasjonskapsler). Vi benytter begge typer informasjonskapsler til følgende formål: 

  • Forbedre opplevelsen og ytelsen på nettsiden.

  • Hente statistikk fra nettsiden, for eksempel antall besøkende. Her lagres det ingen personlige data.

  • Optimalisere markedsføring

Hvis nettleseren din er innstilt på å ikke akseptere informasjonskapsler har du ikke mulighet til å bestille varer hos oss.

Hvordan vi bruker informasjonskapsler

I forbindelse med nettbutikk
Vi bruker informasjonskapsler for å huske valg og handlinger du gjør slik at handlekurv, kjøp, innlogging, kjøpsprosess mm. fungerer. Disse informasjonskapslene slettes når du logger ut eller når nettleserøkten avsluttes.

LinkedIn
Vi bruker LinkedIn til å annonsere. Informasjonskapsler fra LinkedIn hjelper oss å måle effekten av våre annonser. Inneholder ikke personlig identifiserbar informasjon.

Les mer om hvordan LinkedIn bruker informasjonskapsler

Facebook
Vi bruker informasjonskapsler fra Facebook for å måle hvordan våre annonser på Facebook fungerer, samt til å kunne nå deg med annonser på Facebook etter at du har besøkt nettstedet. Dette gjøres ved en "Facebook Pixel". Informasjonskapslene opprettes bare om du er logget inn på Facebook og inneholder ikke personlig identifiserbar informasjon.

Her kan du administrere dine annonseinnstillinger på Facebook
Les mer om Facebook og informasjonskapsler

MailChimp
Vi bruker MailChimp til påmelding for vårt nyhetsbrev på nettsiden. MailChimp bruker informasjonskapsler i forbindelse med påmeldingsskjema, samt for å se om du har lukket påmeldingskjema, slik at du slipper å se det igjen.

Liste over informasjonskapsler i bruk på universitetsforlaget.no

Hvordan aktiverer jeg eller sletter informasjonskapsler?

De fleste nettlesere er stilt inn til å godta informasjonskapsler. Du kan endre innstillingene slik at du enten blokkerer alle informasjonskapsler, eller blir varslet når en informasjonskapsel lagres på datamaskinen din. Du kan lese om hvordan du gjør dette i hjelpefunksjonen i nettleseren din.