Velg format

På lager
kr 399

Presten, psykologen og gærningen

Samtaler gjennom år
Hva gjør et menneske når alt rakner?

Pia Beate Pedersen la ut på pilegrimsvandring. Hun begynte også i terapi og sjelesorg.

Som journalist er Pia kjent for nysgjerrighet og mot til å søke bak maskene - også sin egen. I denne boken insisterer hun på å kalle seg gærning. Hun utfordrer sin tidligere psykolog Cecilie Benneche og prest Elisabeth Thorsen til å bruke sine roller, men også søke bakenfor. Kanskje gærningen finnes i oss alle?

Forfatterne henter fra sine egne liv, ikke for å blottlegge det private, men for å belyse det allmenne.
Ut fra ulike erfaringer og synsvinkler utforsker de livets store spørsmål. Felles for alle tre er at de ikke er redde for å lodde dypt når de søker svar.

Informasjon om boka

  • Sider: 228
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215061177
  • Utgivelsesdato: 11.11.2022
  • Bokgruppe: 313

Pia Beate Pedersen

Pia Beate Pedersen (f. 1967) journalist, bosted Oslo. Skapte podkasten «Pia og psyken» i 2015 som følge av at hun ble diagnostisert med bipolar 2. I den serien har hun, sammen med huspsykolog /-psykiater og gjester dykket inn i menneskers psyke gjennom drøyt 270 episoder.
Pia har lang erfaring som journalist, produksjonsleder, produsent og nyhetsanker, blant annet fra NRK, Nordisk Film, Reel Image og Asker og Bærum Lokal- tv. Hun grunnla nettgalleriet Artgate, og i 2018 startet hun podkastbyrået Tid og Lyst.
Mer informasjon om forfatteren

Cecilie Benneche

Cecilie Benneche (f.1970) er psykolog med privat praksis i Oslo. I tillegg til å jobbe med individualterapi, driver hun prosjekt denfølelsen - ofte i samarbeid med fotograf Jo Michael de Figueiredo. De forsøker å nærme seg følelser utenfra og innenfra, og så langt har det blitt filmsnutter, fotoutstillinger, artikler, foredrag, fast spalte i Magasinet Psykisk helse og boka «Hva føler du nå?» som kom ut i 2022. Cecilie Benneche utdannet seg til psykolog i voksen alder, og har tidligere jobbet som barneskolelærer.
Mer informasjon om forfatteren

Elisabeth Thorsen

Elisabeth Thorsen (f. 1966) er bosatt i Oslo. Hun har 30 års erfaring som prest. De siste 20 årene har hun hatt sitt daglige virke ved Oslo domkirke. Som ledende domkirkeprest har hun arbeidet for at byens hovedkirke skal være åpen og tilgjengelig for alle som søker den. Før hun kom til domkirken, var hun vikarprest på Hamarøy og Finnskogen, gateprest i København, sykehjemsprest på Romsås, døveprest for Østlandet, og timelærer ved Det teologiske Fakultet og Menighetsfakultetet. I 2021 ga Thorsen ut romanen "Komposisjoner av lys".
Mer informasjon om forfatteren