Velg format

kr 349
Forventet i salg 15.10.2022

Presten, psykologen og gærningen

Samtaler gjennom år
Du kjenner kanskje Pia Pedersen fra den populære podkasten Pia og psyken som sammen med gjester og programleder tar ukentlige dypdykk i temaer om psykisk helse?

«Lørdag 26. oktober 2013 ble jeg tvangsinnlagt, for første og forhåpentligvis siste gang. Jeg var manisk, og ble diagnostisert med bipolar 2. Merkelappen «diagnose» gjør ikke underverker for selvfølelsen. Med ett skilte jeg meg ut, jeg var ikke lenger riktig; rett. (sitat fra innledningen)

I årene etter tvangsinnleggelsen har Pia forsøkt å forstå hva det er som gjorde at hun havnet der, at hun fikk en bipolar 2-lidelse, og hvordan hun kan leve med det.

Sammen med psykolog Cecilie Benneche og prest Elisabeth Thorsen samtaler Pia om psykisk helse, galskap, tro og håp. Det har blitt en åpen, varm og engasjerende skildring av livet selv og livets eksistensielle utfordringer.

Informasjon om boka

  • Sider: 160
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215061177
  • Utgivelsesdato: 15.10.2022
  • Bokgruppe: 313

Pia Pedersen

Pia Pedersen (f. 1967) journalist, bosted Oslo. Skapte podkasten «Pia og psyken» i 2015 som følge av at hun ble diagnostisert med bipolar 2. I den serien har hun, sammen med huspsykolog /-psykiater og gjester dykket inn i menneskers psyke så godt som ukentlig siden oppstarten. Pia har lang erfaring som journalist, produksjonsleder, produsent og nyhetsanker, blant annet fra NRK, Nordisk Film, Reel Image og Asker og Bærum Lokal- tv. Hun grunnla også nettgalleriet Artgate. i 2018 startet hun podkastbyrået Tid og Lyst, som i dag produserer både egne serier og podkaster på oppdrag fra kunder, fra sitt eget studio på Grünerløkka.
Mer informasjon om forfatteren

Cecilie Benneche

Cecilie Benneche (f.1970) er psykolog med privat praksis i Oslo de siste 10 årene. I tillegg til å jobbe med individualterapi, driver hun prosjekt denfølelsen - ofte i samarbeid med fotograf Jo Michael de Figueiredo. De forsøker å nærme seg følelser utenfra og innenfra, og så langt har det blitt filmsnutter, fotoutstillinger, artikler, foredrag, fast spalte i Magasinet Psykisk helse og boka «Hva føler du nå?» som kom ut i 2022. Cecilie Benneche utdannet seg til psykolog i voksen alder, og har tidligere jobbet som barneskolelærer.
Mer informasjon om forfatteren

Elisabeth Thorsen

Elisabeth Thorsen (f. 1966) er bosatt i Oslo. Hun har 30 års erfaring som prest. De siste 20 årene har hun hatt sitt daglige virke ved Oslo domkirke. Som ledende domkirkeprest har hun arbeidet for at byens hovedkirke skal være åpen og tilgjengelig for alle som søker den. Før hun kom til domkirken, var hun vikarprest på Hamarøy og Finnskogen, gateprest i København, sykehjemsprest på Romsås, døveprest for Østlandet, og timelærer ved Det teologiske Fakultet og Menighetsfakultetet. I 2021 ga Thorsen ut romanen "Komposisjoner av lys".
Mer informasjon om forfatteren