Velg format

kr 399
Forventet i salg 23.09.2023

Psykopatiske personligheter

Psykopati er den alvorligste personlighetsforstyrrelsen vi kjenner, til tross for at den anno 2023 ikke er en formell diagnose. Det burde den antakeligvis være.
Mennesker med psykopatisk personlighetsforstyrrelse forårsaker mye lidelser for pårørende, kolleger og andre nærstående personer. Med deres ytre sjarme klarer de urovekkende lenge å skjule personen bak masken; uempatisk, manipulativ og med lite skyld- og ansvarsfølelse. Mennesker med psykopati koster samfunnet enorme summer. Både den undergruppen som stadig begår lovbrudd og er hyppige gjester i kriminalomsorgen, og de som stadig tar innersvinger og som skor seg på svindel og konkursrytteri.

I motsetning til andre med psykiske lidelser, er det ytterst få, om noen, med psykopatisk personlighetsforstyrrelse som har egen opplevelse av at de har en slik lidelse. Tvert imot vil mange med en slik personlighetsforstyrrelse anse at det er alle andre som har et problem.
Boken presenterer psykopati på et bredt grunnlag, både som en psykisk lidelse og et samfunnsmessig problem. Den presenterer også forslag til utredning og behandling.
Boken er skrevet for fagfolk som arbeider innen helsevesenet.

Informasjon om boka

  • Sider: 220
  • Språk: Bokmål/Nynorsk
  • ISBN: 9788215066486
  • Utgivelsesdato: 23.09.2023
  • Bokgruppe: 224