Velg format

kr 399
Forventet i salg 27.10.2023

Psykopatiske personligheter

Psykopati er den alvorligste personlighetsforstyrrelsen vi kjenner, til tross for at den anno 2023 ikke er en formell diagnose. Det burde den antakeligvis være.

Mennesker med psykopatisk personlighetsforstyrrelse forårsaker mye lidelser for pårørende, kolleger og andre nærstående personer. Med deres ytre sjarme klarer de urovekkende lenge å skjule personen bak masken; uempatisk, manipulativ og med lite skyld- og ansvarsfølelse. Mennesker med psykopati koster samfunnet enorme summer. Både den undergruppen som stadig begår lovbrudd og er hyppige gjester i kriminalomsorgen, og de som stadig tar innersvinger og som skor seg på svindel og konkursrytteri.

I motsetning til andre med psykiske lidelser, er det ytterst få, om noen, med psykopatisk personlighetsforstyrrelse som har egen opplevelse av at de har en slik lidelse. Tvert imot vil mange med en slik personlighetsforstyrrelse anse at det er alle andre som har et problem. Boken presenterer psykopati på et bredt grunnlag, både som en psykisk lidelse og et samfunnsmessig problem. Den presenterer også forslag til utredning og behandling.

Boken er skrevet for fagfolk som arbeider innen helsevesenet.

Informasjon om boka

  • Sider: 160
  • Språk: Bokmål/Nynorsk
  • ISBN: 9788215066486
  • Utgivelsesdato: 27.10.2023
  • Bokgruppe: 224

Pål Grøndahl

Pål Grøndahl er utdannet psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. I 2010 tok han doktorgrad i fagfeltet rettspsykiatri, og har siden publisert en rekke vitenskapelige artikler. Klinisk har han spesielt engasjert seg i skeiv problematikk; homofile, lesbiske og bifile som strever med egen legning, minoritetsstress og seksualitet. Han har også arbeidet som rettspsykiatrisk sakkyndig i flere år, og har forelest innen dette samt andre tema i en rekke fora. I 2014 fikk han forfatterånden over seg, og har siden utgitt tre fagbøker om hhv. rettspsykiatri (med Ulf Stridbeck), om drap og om narsissisme (med Alv A. Dahl). Grøndahl er nå aktuell med boken Psykopatiske personligheter. De to siste bøkene er utgitt på Universitetsforlaget.
Mer informasjon om forfatteren