Velg format

På lager
kr 399

Psykopatiske personligheter

Omtaler:

  • "Jeg liker boken. Jeg liker særlig godt den oversiktlige inndelingen av teorier og modeller. Jeg liker at Grøndahl, som i sine tidligere bøker, blander faglitteratur med personlige erfaringer og meninger. (...)  Vi lever i en tid som preges av ekstreme holdninger og ekstreme personer. I en verden som noen ganger synes å gå rett til helvete, trenger vi psykologer som vet hva de snakker om og som samtidig har evnen til å formidle kunnskapen." 

- Svein Øverland om boken i Tidsskrift for Norsk psykologforening her 

  • Les anmeldelse av boken på bokstaver.no her
  • Hør forfatter i podcasten "Lederpodden: Psykopat spesial" her
Psykopati er en alvorlig personlighetsforstyrrelse. Likevel er den ikke en formell diagnose. Vi vet lite om hva den kommer av eller hvordan den bør behandles. Pål Grøndahl tar utgangspunkt i forskningen på området og sin egen praksis, og presenterer psykopati både som en psykisk lidelse og et samfunnsmessig problem. Hans standpunkt er klart: Psykopatisk personlig hetsforstyrrelse bør anerkjennes som en egen diagnose.

Mennesker med psykopatisk personlighetsforstyrrelse forårsaker store lidelser for pårørende, kolleger og andre i nær omkrets. Med sin ytre sjarm klarer de urovekkende lenge å skjule personen bak masken; uempatisk, manipulativ og med lav skyld- og ansvarsfølelse. I motsetning til andre med psykiske lidelser, er det ytterst få med psykopatisk personlighetsforstyrrelse som har en egen opplevelse av at de har en slik lidelse. Tvert imot vil mange med en slik personlighetsforstyrrelse se de negative konsekvensene av egne handlinger som andres problem.

Forfatteren presenterer forslag til utredning og behandling av psykopati. Boken er skrevet for fagfolk som arbeider innen helsevesenet, samt personer som søker bedre forståelse av psykopati, enten de er berørte eller generelt interessert i fenomenet.

Informasjon om boka

  • Sider: 160
  • Språk: Bokmål/Nynorsk
  • ISBN: 9788215066486
  • Utgivelsesdato: 05.10.2023
  • Bokgruppe: 224

Pål Grøndahl

Pål Grøndahl er utdannet psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. I 2010 tok han doktorgrad i fagfeltet rettspsykiatri, og har siden publisert en rekke vitenskapelige artikler. Klinisk har han spesielt engasjert seg i skeiv problematikk; homofile, lesbiske og bifile som strever med egen legning, minoritetsstress og seksualitet. Han har også arbeidet som rettspsykiatrisk sakkyndig i flere år, og har forelest innen dette samt andre tema i en rekke fora. I 2014 fikk han forfatterånden over seg, og har siden utgitt tre fagbøker om hhv. rettspsykiatri (med Ulf Stridbeck), om drap og om narsissisme (med Alv A. Dahl). Grøndahl er nå aktuell med boken Psykopatiske personligheter. De to siste bøkene er utgitt på Universitetsforlaget.
Mer informasjon om forfatteren