På lager

Reaksjoner og mekanismer i organisk kjemi

• Sider: 112
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215031996
  • Utgivelsesdato: 18.01.2019
«Reaksjoner og mekanismer i organisk kjemi» er et nyttig og oversiktlig støttehefte til organisk kjemi for universitet og høyskole.
Organisk kjemi er et stort og komplekst fagområde med mange detaljer å holde styr på. Det kan lett bli overveldende å orientere seg i den store informasjonsmengden i en typisk lærebok i faget. Derfor har Alexander H. Sandtorv samlet de viktigste reaksjonene, mekanismene og begrepene fra organisk kjemi i dette heftet.

Store og nyttige oversikter viser de vanligste reaksjonene med betingelser og reagenser. Reaksjonsmekanismer er også vist i detalj, sammen med oversiktstabeller, lister og regler som det er viktig å kunne.

Boken passer som støttelitteratur til de fleste læreverk i organisk kjemi og egner seg like godt når en leser, som når en løser oppgaver, pugger eller forbereder seg til eksamen.

Alexander H. Sandtorv

Alexander Harald Sandtorv er førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, med doktorgrad i organisk kjemi fra Universitetet i Bergen. Sandtorv underviser i organisk kjemi ved Universitet i Oslo. Han har tidligere jobbet som forsker og foreleser i USA og England. Sandtorv er opptatt av formidling, og har en aktiv forfattervirksomhet innen både fag- og skjønnlitteratur.