Velg format

kr 199

Rød resept

Essays om perfeksjon, prestasjon og helse. Pocketutgave
Fugelli stiller spørsmålet om hva det EGENTLIG er som gir folk en god eller dårlig helse; koteletter eller stresset om alt som er farlig og alt som kan gå galt?
Denne boka er Fugellis svar på myndighetenenes og medias hysteri rundt trening og livsstilsykdommer.

"På sitt beste! Hans spissformuleringer, tankesprang og metaforer er en leseropplevelse i seg selv."
- Tidsskrift for Den norske legeforening

"LES BOKA! Vi trenger en bred og kontinuerlig debatt om kulturens og tidsåndens innvirkning på folk og helse. Denne boka er et bidrag til en slik debatt."
- Utposten

Rød resept er en del av en triologi. De to andre bøkene er 0-visjonen og Nokpunktet. Samtlige finnes i pocketutgaver.

Informasjon om boka

  • Sider: 180
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215009391
  • Utgivelsesdato: 08.12.2005
  • Bokgruppe: 223
Per Fugelli

Per Fugelli

Per Fugelli (1943-2017) var professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo. Som folkeopplyser og debattant gjennom flere tiår har han i særlig grad vært et talerør for svake gruppers situasjon og synspunkter. Han har lagt vekt på å identifisere krefter, både i og utenfor helsetjenesten, som kan true befolkningens helse og velferd. I forskning, undervisning og formidling har han vært opptatt av hvordan fordeling av makt og goder påvirker menneskenes helse. Det dreier seg ikke bare om makt og goder i økonomisk forstand, men også om å skape og dele verdier som trygghet, verdighet og frihet. Med bøkene «Rød resept, «0-visjonen», «Nokpunktet» og «Døden, skal vi danse?» har han bidratt til refleksjon om forutsetninger som fremmer folkehelsen.
Mer informasjon om forfatteren