På lager

Rus og rusmidler gjennom tidene

• Sider: 256
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215015439
  • Utgivelsesdato: 09.12.2009
Rus og rusmidler gjennom tidene gir en historisk fremstilling av fenomenet rus og rusmidler. Hauge har imponerende faktakunnskap og skriver godt og engasjerende og uten de sedvanlige fordommene.
I boken beskrives bruken av og holdningen til de mest utbredte rusmidlene i ulike kulturer og tidsperioder frem til vår tid, og det avsluttes med en fremstilling av det nye narkotikaproblemet som har oppstått i den vestlige verden fra slutten av 1960-årene. Bruken av rusmidler er et sentralt problem i dagens samfunn. I dette perspektivet kan det være viktig å få en viss oversikt over hvordan ulike stoffer har vært brukt og opplevd i andre kulturer og tidsepoker. Boken er utstyrt med et utfyllende emneregister og en fyldig litteraturliste.

«Ambisiøst og kunnskapsrikt om rus» Øystein Henriksen i Fontene Forskning.

«Hauge går grundig og systematisk til verks, og boka kan lesast som eit oppslagsverk over dei ulike typane rusmiddel» Lars Nyre i Forskerforum.

Ragnar Hauge

Ragnar Hauge, professor emeritus ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi og pensjonert forsker ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS).