På lager

• Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215029122
  • Utgivelsesdato: 19.06.2017
Etikk er et tema som kommer stadig høyere på dagsorden både i private og offentlig virksomheter. I denne velskrevne boken viser Øyvind Kvalnes at etikk også er et praktisk verktøy i arbeidslivet.

Stadige moralske kriser i arbeidslivet illustrerer behovet for etisk beredskap. Denne boken presenterer praktiske etiske verktøy som setter leseren i stand til å tenke gjennom konsekvensene av egne handlinger. Den er rikt illustrert med eksempler på aktuelle moralske dilemmaer som den enkelte arbeidstaker kan møte i hverdagen.

Forfatteren har tidligere mottatt Universitetsforlagets faglitterære pris for dette bokprosjektet. Denne 3. utgaven er gjennomgående revidert og forbedret og den er blitt tilført nye og aktuelle eksempler.

Øyvind Kvalnes

Filosofen Øyvind Kvalnes er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI. Han underviser og forsker i etikk, ledelse og vilkårene for godt samarbeid. I en årrekke har han jobbet tett med norske organisasjoner med å konkretisere deres etiske utfordringer. Han har skrevet en rekke fagbøker, og i 2005 mottok han Universitetsforlagets faglitterære pris for boken Se gorillaen! Etikk i arbeid.