Velg format

På lager
kr 469

Sekularismens ansikter

En kunnskapsrik, aktuell og tankevekkende innføring til sekularisme: begrepet, teoriene og deres forankring, samt sekularismens ulike ansikter i virkelighetens verden.
Sekularisme er i løpet av de siste årene blitt et brennbart tema i Norge. Terrorangrep i Europa utført av radikale islamister, debatten om bruk av hijab i politiet, «stat-kirke-forliket» og den såkalte Rana-debatten har ført til at mange nå stiller seg spørsmålet om hva sekularisme er og hvilken fremtid den har i norske og europeiske samfunn. Sekularismens ansikter er den første generelle innføringen til sekularisme som teori og praksis på norsk. Boken gir et unikt innblikk i sekularismens historie og i hva sekularisme er. Den introduserer noen av de mest sentrale sekularismeteoretikerne i moderne tid, som Charles Taylor, Talal Asad, John Rawls, Abdullahi Ahmed an-Na'im og Jürgen Habermas, og illustrerer «ikke-vestlige» erfaringer med sekularisme i India og Sør-Afrika.

Sekularisme har også fått økende oppmerksomhet i den internasjonale akademiske faglitteratur de siste årene. Temaet behandles innen filosofi, religionssosiologi, antropologi og statsvitenskap, og er aktuelt og sentralt i så vel den norske som europeiske offentlige debatten. På norsk har det imidlertid til nå manglet en bok som behandler temaet.

Sekularismens ansikter henvender seg til studenter og akademikere innen en rekke fag og utdanninger, til generelt interesserte og til yrkesutøvere som er opptatt av de problemstillinger som reises i et flerkulturelt og flerreligiøst samfunn.

Sindre Bangstad er antropolog og førsteamanuensis ved Sosialforsk, Høgskolen i Oslo. Han vant Universitetsforlagets Faglitterære Pris i 2008.

«Vi kunne knapt ha håpet på å få en bedre innføring i sekularismeproblematikken på norsk enn denne boken»
Thomas Hylland Eriksen, Morgenbladet

Informasjon om boka

  • Sider: 288
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215014128
  • Utgivelsesdato: 05.06.2009
  • Bokgruppe: 214

Sindre Bangstad

Sindre Bangstad er sosialantropolog og forsker II ved KIFO (Institutt For Kirke, - religion og livssynsforskning), Oslo. Han vant Universitetsforlagets Faglitterære Pris i 2008.
Mer informasjon om forfatteren