Velg format

På lager
kr 209

Selvbilde

Fra selvportrett til #selfie
De siste årene har over 300 millioner bilder på Instagram fått taggen #selfie. De utgjør bare en liten del av den enorme mengden selfies som publiseres i sosiale medier.

Lin Prøitz og Kristoffer Eliassen (foto, design, produksjon) har sammen skapt en vakker og tankevekkende bok om hvordan vi kan forstå denne flommen av selvbilder. Utbredelsen av selfiefenomenet øker vårt behov for å forstå sammensatt visuell kommunikasjon. Vi trenger kunnskap som kan gjøre oss mer bevisste på hva det er vi ser og hva vi gjør med alle disse bildene.

Det er det denne boken vil gi. Den handler om hva selfier er, hva de er uttrykk for og hvordan de inngår i hverdagslivet vårt. Særlig oppmerksomhet rettes mot hvordan digital teknologi påvirker vår forståelse av intimitet, kjønn og seksualitet. Boken tar også for seg noen av selfiens forløpere.

CONTAINS ENGLISH TRANSLATION.

Forfatter er Lin Prøitz, medieviter og kjønnsforsker.

Kristoffer Eliassen er medforfatter, han har designet og produsert e-boken, og bidrar også med fotografier. Hans prisbelønte bilder utgjør en svært interessant del av boken. Bildene fikk 3. plass i den prestisjetunge Sony World Photography Awards i 2016. Nettside: kristoffereliassen.no

Informasjon om boka

  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215026428
  • Utgivelsesdato: 23.09.2016
  • Bokgruppe: 893

Lin Prøitz

Lin Prøitz har doktorgrad i kjønn og medier fra Universitetet i Oslo (2007) og et opprinnelig utdannet yrkesfotograf. Hun har det siste tiåret forsket på unges kjønn og mediepraksiser i en visuell digital kultur. Prøitz er opptatt av formidling og møtepunkt mellom kunst og forskning og har samarbeidet med kunstnere siden 2011. Eboka "Selvbilde. Fra selvportrett til #selfie" er ett resultat av dette.
Prøitz utgjør en del av Forskerkollektivet.no
Mer informasjon om forfatteren

Kristoffer Eliassen

Kristoffer Eliassen har en mastergrad i fotografi fra Kunsthøgskolen i Bergen (1999). Han har lang erfaring som grafisk designer og interaksjonsdesigner i Telenor og Canal Digital. Siden 2013 har han jobbet som billedkunstner med fotografi som medium, og som frilans grafisk designer. Eliassens fotografier som er publisert i boka "Selvbilde" fikk 3. plass i den prestisjetunge Sony World Photography Awards i 2016. .
Nettside: kristoffereliassen.no
Mer informasjon om forfatteren