Velg format

På lager
kr 839

Sentralnervesystemet

5. utgave

Nils Erik Gilhus, «Tidsskrift for Den norske Legeforening» (om fjerde-utgaven)
«Brodals verk representerer noe av det ypperste i norsk nevromedisin. Det har internasjonalt gjennomslag og er ofte det leger i andre land assosierer med norsk nevromedisin.» Les hele anmeldelsen her. 

Lasse Pihlstrøm, «Tidsskrift for Den norske Legeforening» (om femte-utgaven)
«Denne nye utgaven er et imponerende stykke arbeid. Per Brodal har skrevet en nevroanatomisk klassiker, en bok å bli glad i og et verk norsk medisin kan være stolt av å ha på sitt eget fagspråk.» Les hele anmeldelsen her. 

Fredrik Bru, medisinstudentenes tidsskrift, «Æsculap»
«Som sine forgjengere er denne boken et formidabelt eksempel på hvordan et pedagogisk og innholdsrikt verk skal gjennomføres».  Last ned hele anmeldelsen her.

Tilbakemelding fra student:
Ville bare takke for en fantastisk bok dere og Per Brodal har skrevet og utgitt! Jeg tenker selvfølgelig på boken Sentralnervesystemet, som var helt uunnværlig i fjor da jeg skulle ha nevrologi på min MED 200 eksamen! Tusen takk for en kjempegod pedagogisk og teoretisk bok, jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten! Så all ære til dere og boken, dere gjør livet til mange medisinstudenter mye enklere!

Et fagfelt ingen blir fullt utlært i
Det er i nervesystemet som i livet ellers: Alt henger sammen med alt. Lasse Pihlstrøm skriver om storverket Sentralnervesystemet – læreboken skrevet av to generasjoner Brodal. Les hele anmeldelsen på Ublogg.no.

"En klassiker å bli glad i." Tidsskrift for Den norske legeforening

Sentralnervesystemet er først og fremst en lærebok for studenter i medisin, psykologi og fysioterapi, men henvender seg også til andre grupper som trenger kunnskap om nervesystemet. Med det store omfanget av utdypende stoff er boken også rettet mot yrkesutøvere som trenger oppdatering og utvidelse av sine kunnskaper.
Boken formidler en grunnleggende forståelse av sammenhengen mellom nervesystemets oppbygning og funksjon og hvordan det utfører sine mangfoldige oppgaver. Framstillingen er integrert og bygger på forskning innenfor alle deler av nevrofagene - fra molekylærbiologi og anatomi til psykologi og klinisk medisin.
Femte utgave er grundig oppdatert i tekst og illustrasjoner, samtidig som organiseringen av stoffet er vesentlig endret for å lette tilegnelsen av stoffet. Ved å øke oppdelingen i kapitler fra 21 til 34 er boken gjort mer oversiktlig, og alle kapitler innledes med en oversikt som også er egnet for repetisjon. Videre er stoffet gjort lettere tilgjengelig ved hyppigere bruk av informative overskrifter.

Klipp fra anmeldelsene av 4. utgaven
«Brodals verk representerer noe av det ypperste i norsk nevromedisin. Det har internasjonalt gjennomslag og er ofte det leger i andre land assosierer med norsk nevromedisin.» Nils Erik Gilhus i Tidsskrift for Den norske Legeforening 21/2007.
«Både nevroanatomi, molekylærbiologi og nevrologi framstilles av Brodal på et pedagogisk meget godt vis, både språklig og gjennom illustrasjonene som brukes. Figurene er ikke gjort altfor kompliserte, de er ryddige, instruktive, og har informative godt oppsummerende undertekster. Mer utfyllende stoff og klinisk informasjon er lagt til de mer behagelige guloransje boksene man finner på de fleste sidene. Konklusjon: en svært god bok. If U need it, buy it!» Eirin Sigurdsen i Æsculap 1/2009.
«.. For dette er et tvers gjennom imponerende verk. Særlig tatt i betraktning at oppgaven er å gi innsikt i et felt som er bortimot grenseløst komplisert, er det tilfredsstillende å kunne konstatere at man takket være denne boken blir gitt en reell sjanse til å lære både de store linjene og massevis av spennende detaljer innen nervesystemet. I forhold til tidligere utgaver er det på illustrasjonssiden boken virkelig har hevet seg.» Harald Kryvi i Fysioterapeuten 3/2008.

Informasjon om boka

  • Sider: 648
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215021126
  • Utgivelsesdato: 06.02.2013
  • Bokgruppe: 213

Per Brodal

Per Brodal er professor emeritus i nevrobiologi ved Universitetet i Oslo, og har lang forskningserfaring innen eksperimentell nevroanatomi. Han har i hele sitt yrkesliv engasjert seg i undervisning, studieplanlegging og formidling. Han har skrevet flere lærebøker, bl.a. lærebokklassikeren Sentralnervesystemet (5. utgave 2013; 5. engelskspråklig utgave på Oxford University Press 2016).
Mer informasjon om forfatteren