Velg format

På lager
kr 439

Skuespillerkunsten

Hvordan skapes roller og karakterer i tv-drama, på film eller teater? Hva trenger en skuespiller å vite for å kunne stå der framme? Og er dette det samme i dag som det alltid har vært?
Denne boken er den første samlede introduksjon til skuespillerkunsten noensinne. Her møter vi sjamaner fra steinalderen, talere fra antikken, gjøglere fra renessansen, filmstjerner fra mellomkrigstiden, performancekunstnere fra åttitallet og realitydeltakere fra vår egen tid. Alt i et forsøk på å finne ut hva slags fag dette er og hvilken kunstform skuespill utgjør.

Forfatteren guider oss gjennom skuespillerkunstens historie og metoder, tradisjoner og innovatører. Han definerer de viktigste former, skoler og disipliner innenfor faget, og viser skuespillerkunstens berøring med andre fagfelt, som retorikk, psykologi og antropologi.

Informasjon om boka

  • Sider: 352
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215023496
  • Utgivelsesdato: 12.03.2015
  • Bokgruppe: 216

Øystein Stene

Øystein Stene er førstelektor på Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo, i tillegg til å være forfatter og regissør. Han har laget tegneserier og skrevet skjønnlitterære bøker som er oversatt til flere språk. Filmene hans har vært vist på mer enn 20-talls filmfestivaler i inn- og utland.
Mer informasjon om forfatteren