På lager

Sosiologiske perspektiver for helse- og sosialarbeidere

3. utg.

• Sider: 264
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215023502
  • Utgivelsesdato: 26.05.2014
Boka presenterer sosiologiske grunnbegreper og ulike sosiologiske retninger på en lettfattelig, men samtidig faglig presis måte.
Forfatteren knytter det allmenne stoffet opp mot temaer og situasjoner som helse- og sosialarbeidere møter og må forholde seg til. Perspektivene skifter fra den enkelte ansatte eller klient og opp til samfunnsendringer på makroplan, med særlig blikk for samspillet mellom aktører og samfunnsstrukturer.

Boka har forslag til videre lesing, og arbeidsoppgavene er i stor grad utformet med utgangspunkt i at det er morsomt å drive med sosiologi.

Denne tredjeutgaven er oppdatert både på endringer i velferdssektoren og på ny teori og forskning. Boka er tilpasset bachelorstudiene i helse- og sosialfag, men vil være relevant for alle yrker der en kommer i kontakt med levende mennesker.

«Dette er ei bok som vil kunne forsvare sin plass på mange pensumlister, også ut over dei snevre helse- og sosialfaga. Ikkje minst vil mange legar kunne ha nytte av å lese boka.»
J. Nessa, Tidsskrift for Den norske legeforening nr. 22

Anmeldelse

- Sosiologi på norsk

tidsskriftet.no

Pål Repstad

Pål Repstad er professor emeritus i religionssosiologi ved Universitetet i Agder, og har nær femti år bak seg som forsker på religiøse endringer. Han har blant annet skrevet Innføring i religionssosiologi (med Inger Furseth) og hva er SOSIOLOGI. Fagbøkene hans er oversatt til svensk, dansk, engelsk, tyrkisk, bosnisk, serbisk og persisk. Han er æresdoktor ved Uppsala Universitet.