Velg format

På lager
kr 629

Teknologi og samfunn

Forkurs. 2. utgave
Nå kommer læreboka til forkurset «Teknologi og samfunn» i oppdatert utgave.

Ingeniøren er en viktig samfunnsaktør som bør ha god innsikt i hvordan samfunnet er bygd opp og hvordan samfunn og teknologi påvirker hverandre. Teknologi er en av de største drivkreftene i samfunnsutviklingen, og den bidrar med både muligheter og utfordringer vi som samfunnsborgere må forholde oss til hver dag. Du møter blant annet følgende sentrale tema i denne læreboka:

· Hva er den norske modellen?
· Hva påvirker samfunnsøkonomien?
· Hvilken rolle spiller teknologi i klimautfordringene?
· Hva er sammenhengen mellom teknologi og vitenskap?
· Hvordan utvikles teknologi?
· Hvilke etiske problemstillinger er viktige å reflektere over i teknologiutvikling?

Denne andre utgaven er revidert for å møte endringer i læreplanen og er oppdatert med ny kunnskap, nye figurer og nye eksempler. Noen tema, som sikkerhet og sårbarhet, er styrket, mens andre er kortet litt ned.

Astrid Myklebust og Vegard Mjøsund Talmo er begge universitetslektorer ved NTNU Trondheim, der de underviser i fagene «Kommunikasjon og norsk» og «Teknologi og samfunn».

Informasjon om boka

  • Sider: 400
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215036779
  • Utgivelsesdato: 03.08.2022
  • Bokgruppe: 219

Astrid Myklebust

Astrid Myklebust er universitetslektor ved NTNU Trondheim, hvor hun har undervist siden 2013, blant annet på forkurs til ingeniørutdanninga. Hun er utdanna innenfor språk, samfunnsfag og historie.
Mer informasjon om forfatteren

Vegard Mjøsund Talmo

Vegard Mjøsund Talmo er universitetslektor ved NTNU Trondheim, hvor han har undervist på forkurs til ingeniørutdanninga siden 2011. Han er utdanna historiker med tilleggskompetanse i nordisk språk og litteratur.
Mer informasjon om forfatteren