Velg format

På lager
kr 519

Tekstens autoritet

Tekstanalyse og skriving i akademia
Hva kjennetegner akademiske tekster? Boken gir nyttige verktøy til å forstå og vurdere vitenskapelige tekster.
Akademias tenke- og arbeidsmåte kommer til uttrykk i tekst. For å ta del i den akademiske kulturen, må en både kunne lese og skrive akademiske tekster. Men hva kjennetegner slike tekster? Og hvilke egenskaper gjør dem gode og gir dem autoritet?

Denne boken gir en innføring i analyse av grunnleggende trekk ved akademiske tekster: argumentasjonsutforming, sjanger, retorikk og kontekst. Forfatterne forklarer hvordan leseren kan identifisere det sentrale emne i en tekst og avdekke hvordan teksten er bygget opp. Målet er å gi leserne verktøy til å forstå og vurdere tekstene de møter i akademia ? og til å skrive egne tekster. Analytisk lesning av andres tekster er et viktig grunnlag for egen skriving. Forfatterne gir også råd for gode skriveprosesser.

"Tekstens autoritet" henvender seg til alle som arbeider med akademiske tekster, både nybegynnere og viderekomne, både lesere og skrivere.


Forfatterne er alle ansatt ved Universitetet i Bergen og arbeider med førstesemesterstudiet "Akademisk skriving", som har mottatt både NOKUTs Utdanningskvalitetspris (2006) og Ugleprisen for godt studiekvalitetsarbeid ved Universitetet i Bergen (2006).

Informasjon om boka

  • Sider: 192
  • Språk: Bokmål/Nynorsk
  • ISBN: 9788215011776
  • Utgivelsesdato: 10.08.2007
  • Bokgruppe: 217

Anders Reiersgaard

Anders Reiersgaard er universitetslektor ved Filosofisk institutt, Universitetet i Bergen. Han er medforfatter av "Tekstens autoritet. Tekstanalyse og skriving i akademia" (2007).
Mer informasjon om forfatteren

Fredrik Bråten

Fredrik Bråten er universitetslektor ved Filosofisk institutt, Universitetet i Bergen. Han er medforfatter av "Tekstens autoritet. Tekstanalyse og skriving i akademia" (2007).
Mer informasjon om forfatteren

Knut Ågotnes

Knut Ågotnes er førsteamanuensis ved Filosofisk institutt, Universitetet i Bergen. Han er medforfatter av "Tekstens autoritet. Tekstanalyse og skriving i akademia" (2007).
Mer informasjon om forfatteren

Kolbjørn Slethei

Kolbjørn Slethei var, inntil han gikk av med pensjon, amanuensis ved Seksjon for humanistisk informatikk, Universitetet i Bergen. Han har undervist i fonetikk for logopedistudenter i Bergen innen tre ulike studieordninger. Medforfatter av "Tekstens autoritet. Tekstanalyse og skriving i akademia" (2007).
Mer informasjon om forfatteren

Randi Brodersen

Randi Benedikte Brodersen er ansatt ved Universitetet i Bergen og underviser på kurset "akademisk skriving". Hun er medforfatter av "Tekstens autoritet. Tekstanalyse og skriving i akademia" (2007).
Mer informasjon om forfatteren