Velg format

kr 519

Utviklingshemnning- årsaker og konsekvenser 2.utg.

Årsaker og konsekvenser. 2 utgave
Ny forskning og DNA-diagnostiske metoder har gjort det nødvendig med en oppdatert utgave av «Utviklingshemming. Årsaker og konsekvenser». Her presenteres sentrale årsaker til utviklingshemming med oversikt over syndromer, forstyrrelser og følgetilstander.

«Kanskje et eksemplar av denne boken på hvert legesenter og en på hver helsestasjon ville være en god idé?»
Eli Berg, Utposten

«Utviklingshemming er velskrevet og meget lettlest, og anbefales.»
Nils Olav Aanonsen, Tidsskriftet den norske legeforening

Etter innledende kapitler om genetikk og syndromutredning beskrives de hyppigst forekommende syndromer. Leseren får innblikk i genetiske mekanismer og diagnostisk utredning, og forfatterne forklarer hvilken betydning de ulike typene funksjonshemninger kan ha i hverdagslivet. Hvert kapittel avsluttes med informasjon om hvor leseren kan finne utdypende kunnskap.
«Utviklingshemming. Årsaker og konsekvenser» retter seg primært mot studenter i helsefag og ansatte i ulike helseprofesjoner som arbeider med mennesker med utviklingshemming. Det er lagt vekt på at innholdet også skal være aktuelt for foreldre og støttepersoner i nettverket til utviklingshemmede.

Gunnar Houge, bokens hovedforfatter, er seksjonsoverlege og professor i medisinsk genetikk ved Avdeling for medisinsk genetikk ved Haukeland Universitetssykehus, med utviklingsavvik og syndromutredning som spesialfelt.

Ivar Mæhle har livslang erfaring som overlege med ansvar for utredning og behandling av personer med utviklingshemming, herunder ved Klinikk Psykisk helsevern for barn og unge ved Haukeland Universitetssykehus.

Jarle Eknes er psykologspesialist og daglig leder i Stiftelsen SOR.

Informasjon om boka

  • Sider: 288
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215030876
  • Utgivelsesdato: 01.10.2018
  • Bokgruppe: 213

Ivar R. Mæhle

Ivar Reinholdt Mæhle er overlege ved Klinikk for psykisk helsevern for barn og unge ved Haukeland universitetssykehus.
Mer informasjon om forfatteren

Jarle Eknes

Jarle Eknes er psykologspesialist og daglig leder i Stiftelsen SOR.
Mer informasjon om forfatteren