Velg format

På lager
kr 749

Verdenslitteratur

Den vestlige tradisjonen
Uunnværlig for alle litteraturinteresserte: Ett verk som presenterer hovedlinjene og de viktigste verkene i vestens litteratur fra antikken til 2007.
«Verdenslitteratur» er både en medrivende fortelling og et oversiktlig oppslagsverk.
Fremstillingen tar utgangspunkt i sjangrenes utvikling og forener tverrestetiske, idéhistoriske og resepsjonshistoriske perspektiver på litteraturen. Det gis fyldige introduksjoner til hver epoke, og forfatterne gjør dypdykk i noen eksemplariske tekster.

Verket er rikt illustrert.

Boken retter seg mot alle litteraturinteresserte og vil være en særlig viktig kunnskapskilde for studenter og lærere på litteraturstudier.


«'Verdenslitteratur' gir en etterlengtet inngang til den vestlige tradisjonen. Boka er velskrevet og velfundert.» Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Med verket 'Verdenslitteratur' har litteraturstudenter og norsklærere fått et verk som bør være plassert innen en armlengdes rekkevidde» Aaslaug M. Mellgren, Norsklæreren

«... særdeles velskrevet» Ingunn Økland, Aftenposten

«Denna satsning på den välflytande och sammanhängande berättelsen har utan tvekan lyckats. ... Förlaget er i många avseenden att gratulera till sin rekrytering av författare. ... Boken förtjänar många läsare...» Torsten Pettersson, Norsk litteraturvitenskapelig tidsskrift

Informasjon om boka

  • Sider: 588
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215006963
  • Utgivelsesdato: 12.04.2007
  • Bokgruppe: 217

Jon Haarberg

Jon Haarberg er professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. I løpet av sin tid som statlig litteraturforvalter har han særlig ivret for den eldre litteraturen, den vi høyakter, men sjelden leser: Erasmus fra Rotterdam, Petter Dass, A.O. Vinje. Haarberg har skrevet første del av «Verdenslitteratur. Den vestlige tradisjonen» (2007). Andre av hans bøker er "Dikt fra antikken til vår tid. Vestens lyrikk gjennom 2700 år" (3. utg. 2002, med Skei ) og "Vinje på vrangen. Momenter til revurdering av en nasjonal klassiker" (1985).
Mer informasjon om forfatteren

Hans Erik Aarset

Hans Erik Aarset er professor i allmenn litteraturvitenskap ved NTNU. Han er en av forfatterne av "Verdenslitteratur. Den vestlige tradisjonen" (2007) og har også utgitt "Teatralitetens verden. Barokk scenekunst hos Corneille & Molière" (2002) og "Smerten, harmen - og kunstens smil. Marguerite Duras" (2001).
Mer informasjon om forfatteren

Tone Selboe

Tone Selboe er professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har skrevet en rekke bøker, blant andre "Karen Blixen" (1999), "Litterære vaganter" (2003), "Verdenslitteratur. Den vestlige tradisjonen" (2007, med Jon Haarberg og Hans Erik Aarset) og bidratt til "Den norske litterære kanon" 1900-1960 (2007) og 1700-1900 (2009). "Camilla Collett. Engasjerte essays"(2013) ble nominert til Kritikerprisen i klassen beste sakprosabok for voksne.
Mer informasjon om forfatteren