Personvernerklæring for Universitetsforlaget AS

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Universitetsforlaget AS («Universitetsforlaget») behandler personopplysninger om kunder, brukere av våre nettsider, forfattere, leverandører og samarbeidspartnere.  

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Universitetsforlaget er opptatt av å beskytte og respektere ditt personvern, og benytter kun personopplysninger som er relevante og nødvendige for å kunne oppfylle våre forpliktelser og yte god service overfor våre kontakter, samt personopplysninger som vi er lovpålagt etter bl. a. bokføringsloven.

Behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler. Universitetsforlaget er behandlingsansvarlig, og alle personopplysninger behandles i henhold til personopplysningsloven og øvrig regelverk for personvern. Datatilsynet fører tilsyn med at regelverket overholdes.

Universitetsforlagets behandling av personopplysninger omfatter i all hovedsak kontaktinformasjon, bestillings- og betalingsinformasjon, samt korrespondanse og evt. annen informasjon som er relevant for formålet med behandlingen.

Våre kunders kortnummer oppbevares ikke av oss. Alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår.

Hva bruker vi personopplysningene til?

Vi behandler følgende personopplysninger i følgende forbindelse:

  • Kontakt med forfattere, potensielle forfattere, leverandører og øvrige samarbeidspartnere. Dette omfatter behandling av kontaktopplysninger med nevnte, og formålet med behandlingen er å gi oppfølgning, kontakt med nevnte, og oppfylle avtaler og forpliktelser. Behandling av personopplysninger foretas på grunnlag av avtale eller berettiget interesse.
  • Kontakt med kunder. Dette omfatter behandling av kontaktopplysninger, kjøpshistorikk, historikk på kontakt og support mv. Formålet med behandlingen er å besvare henvendelser fra kunder, gjennomføre bestilling og betaling, sende produkter og yte tjenester. Vi sender også informasjon og spørreundersøkelser til kunder. Behandling foretas på grunnlag av avtale, berettiget interesse eller samtykke.
  • Logging av informasjon på nettsider. Vi behandler her statistikk og bruksmønstre. Formålet med behandlingen er å gi best mulig brukeropplevelse og kommunikasjon på digitale flater, samt å forbedre og tilpasse informasjon og markedsføring til kunden på bakgrunn av handlingsmønstre og atferd. Behandlingen skjer på grunnlag av berettiget interesse.

Felles behandleransvar for visse behandlinger

H. Aschehoug & Co (W. Nygaard) AS er et konsern som består av flere hel- og deleide selskaper. Universitetsforlaget AS er et heleid selskap av H. Aschehoug & Co (W. Nygaard) AS som organisatorisk er knyttet tett til morselskapet ved at de to forlagene deler en rekke fellestjenester og er lokalisert på samme adresse. Av denne grunn har H. Aschehoug & Co (W. Nygaard) AS og Universitetsforlaget AS et felles behandlingsansvar for en del behandling av personopplysninger. Dette omfatter bl.a. kundebehandlingssystemet (CRM).

Deling av personopplysninger

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

Universitetsforlaget bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne.

Retting og sletting av opplysninger

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Lengre lagring kan være nødvendig for å oppfylle eventuelle lovpålagte plikter, for eksempel etter regnskapslovgivningen.

Det er viktig at opplysningene vi har lagret er riktige og oppdaterte. Du oppfordres derfor til å ta kontakt med oss om du oppdager feil. Du kan også kontakte oss dersom du ønsker innsyn i hvilke personopplysninger vi har lagret om deg eller du ønsker å bli slettet fra våre systemer.

Kontakt

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om bruk av dine personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss.

Informasjonskapsler (cookies)

Universitetsforlaget bruker informasjonskapsler på sine nettsteder. Du kan lese om bruken på det enkelte nettsted. Her kan du lese om bruk av informasjonskapsler på universitetsforlaget.no.

Produktet   ble lagt til i handlekurven. Se handlekurven

x