Velg format

På lager
kr 379

Annerledestenkerne

Kreativitet i vitenskapens historie. 4. utgave
Annerledestenkerne en fascinerende reise i kreativitetens historie. Boken handler om mennesker som hadde mot til å utfordre etablerte oppfatninger - og som derfor kom til å stå bak mange av vitenskapens viktigste vitenskaplige fremskritt. Leseren får innblikk i hvordan disse tenkte, kampene de måtte kjempe, lidenskapen, skuffelsene og gleden.

«(Her) vil man lære mye, ikke bare om vitenskap, men også om kreativitet, og verdien av det å kunne innta andre, og andres, perspektiver. «Annerledestenkerne» gir samtidig en grundig beskrivelse av den kreative prosessen som er en forutsetning for å kunne frembringe nye lover og teorier som beskriver naturen. Den tar for seg hvordan nye ideer oppstår og hvordan vitenskaplige teorier konstrueres, etableres og testes på bakgrunn av disse ideene.»
Bjørn Vassnes, Klassekampen

Dette er en bok for alle som er interesserte i en grundigere forståelse av forskningens vesen og dens betydning for utviklingen av det moderne samfunn. 4. utgave byr på mye nytt, spennende stoff. Einstein og hans måte å tenke om viten på har fått større plass. Det samme har kvantefysikken, årsak-virkning-forklaringer og kritikk av postmodernismen. Med sine mange interessante historier og artige anekdoter viser Annerledestenkerne at naturvitenskap kan være svært underholdende lesning!

«En av de mest spennende bøkene jeg har lest på norsk». Professor Martin Ystenes, NTNU

«Jeg mener at denne boken er et storverk, intet mindre», Per Egil Hegge, Aftenposten

Informasjon om boka

  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215048475
  • Utgivelsesdato: 24.09.2020
  • Bokgruppe: 893

Per Arne Bjørkum

Per Arne Bjørkum (f. 1952), dr. philos, er professor II i geologi ved UiS og NTNU og underviser i vitenskapsteori og -historie innen teknologifag. Bjørkum var dekan ved UiS i 2007-2011. Han har vært sjefforsker i Statoil ASA, hvor han nå er ansatt som forsker.

Foto: Jan Inge Haga
Mer informasjon om forfatteren