Velg format

kr 479

Arne Korsmo

Arkitektur og design
Arne Korsmo - Arkitektur og design spenner over hele spekteret av Korsmos virksomhet, fra områdeplanlegging og bolighus til utstillinger og design av enkeltgjenstander.
Boka handler om en av Norges mest anerkjente modernistiske arkitekter. Forfatterne viser hvordan Korsmos holdning til arkitektur, hans fargebruk og sans for det dekorative, åpner for helt nye perspektiver på funksjonalismen i mellomkrigstiden. Det har heller ikke vært kjent at Korsmo var med på å forme etterkrigstidens livsstil og ga et av de svært få norske bidragene til dannelsen av Scandinavian design.

Informasjon om boka

  • Sider: 264
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215002095
  • Utgivelsesdato: 13.08.2004
  • Bokgruppe: 226

Astrid Skjerven

Astrid Skjerven (f. 1953) dr.art. i kunsthistorie (designhistorie) fra Universitetet i Oslo 2001. Hun er ansatt som førsteamanuensis i designteori og -historie ved Avdeling for produktdesign, Høgskolen i Akershus. Skjervens interessefelt inkluderer nordisk design fra etterkrigstiden og fremover, samt arkitektur. Hun er aktiv forsker og har tatt initiativ til et eget forskningsnettverk tilknyttet nordisk design. Medforfatter i bøkene "Grete Prytz Kittelsen: emalje og design" (Gyldendal 2008) og "Scandinavian design beyond the myth" (Arvinius 2003).
Mer informasjon om forfatteren