Velg format

På lager
kr 439

Barnehagens fysiske inne- og utemiljø

Inspirasjon til lek
En best mulig utforming av barnehagens fysiske miljø, bygg og uteområder fremmer barnas frilek og styrker deres trivsel.

Lekemiljøer som innbyr til mange ulike typer lek, er viktig for barnas involvering, trivsel og fysiske aktivitetsnivå. Det å jobbe med det fysiske miljøet i barnehagen, ved å utvikle gode lekesoner både inne og ute, styrker barnas muligheter for lek.

«Barnehagens fysiske inne- og utemiljø» har som mål å vise aktører i barnehagefeltet hvor viktig det er å forbedre det fysiske miljøet i barnehagen, og hvordan dette kan gjøres. I boka presenteres leseren for både et barnehagefaglig perspektiv og arkitektens og landskapsarkitektens syn på utvikling av gode inne- og utemiljøer.

«Barnehagens fysiske inne- og utemiljø» er et resultat av forskningsprosjektet EnCompetence, et samarbeidsprosjekt mellom DMMH, OsloMet, Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager, Espira, Læringsverkstedet og Trondheim kommune.

Redaktørene Ellen Beate H. Sandseter og Rune Storli har med seg følgende bidragsytere: Henrikke Sølvberg Borgersen, Maria Brennhovd, Sara Brunelle, Mariana Brussoni, Birger Dahl, Randi Evenstad, Magnus Haarseth, Susan Herrington, Linn Camilla Jahren, Aud Sigrun Moe, Tonje Rasmussen, Tove Ravnholt, Ole Johan Sando, Tonje Sæther, May Liss Tobiassen og Jens Zeevaert.

Informasjon om boka

  • Sider: 232
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215034430
  • Utgivelsesdato: 18.05.2020
  • Bokgruppe: 215

Ellen Beate Hansen Sandseter

Ellen Beate Sandseter er professor på Seksjon for fysisk aktivitet og helse ved DMMH. Hun har hovedfag i idrett fra Norges Idrettshøgskole og doktorgrad i psykologi fra NTNU. Hennes forskningsinteresser omfatter primært barns fysiske og motoriske lek med vekt på spennings- og risikofylt lek i barnehagen, både i barns og voksnes perspektiv. Hun tar tydelig til ordet for å vektlegge betydningen av barns rett til fri lek, utelek og lek hvor barn utforsker sine egne og omgivelsenes grenser og muligheter, og er på den måten en sterk talskvinne mot det vestlige samfunnets økende sikkerhetsfokus.
Mer informasjon om forfatteren

Rune Storli

Rune Storli er førstelektor på Seksjon for fysisk aktivitet og helse ved DMMH. Han har hovedfag i idrett fra NTNU med særlig vekt på motorisk utvikling og læring. Siden 1997 har han jobbet i høgskolesektoren, både på grunnlærerskolelærerutdanningen og førskolelærerutdanningen. Han har derfor bred egen- og undervisningserfaring i både kroppsøving, friluftsliv og fysisk aktivitet og helse. I dag underviser han hovedsakelig på Natur- og friluftslivlinjen ved DMMH.
Mer informasjon om forfatteren