Choose format

In stock
NOK 499

Bipolare lidelser

Forståelse og forebygging av tilbakefall

Intervjuer:

På nett:

Anmeldelser

  • "Variert om bipolare lidelser" - Sykepleien.no
  • «Respektfull formidling med et positivt blikk. Et viktig bidrag med en ny lærebok om bipolar lidelse på norsk, som favner bredt og formidler godt om lidelsen og respektfullt om hvordan man best kan leve med den.» -  Psykologtidsskriftet.no

Podkast: 

Det å få en bipolar lidelse er ikke et valg, men man kan velge hvordan man skal forholde seg til den.

I tillegg til generell kunnskap om bipolare lidelser og diagnostikk handler boken om reaksjoner på det å få diagnosen, hvordan man kan leve et best mulig liv med lidelsen, og andre måter å påvirke sykdomsforløpet på enn medikamenter. Gjennomgangstemaet er at det er bedre å forhindre skade enn å reparere skade. Det presenteres faktorer som øker og reduserer risikoen for tilbakefall, og prinsipper, verktøy og konkrete forslag til hvordan man kan forebygge og stabilisere i lidelsens fire faser. Fokuset er på hva personer med bipolar lidelse selv kan gjøre med hjelp fra helsepersonell, de nærmeste og andre støttespillere.

Boken er skrevet for fagfolk og studenter. Det har vært viktig for forfatteren å presentere kunnskapen på en lettfattelig måte, slik at den oppleves tilgjengelig også for personer som har lidelsen og deres pårørende.

«Jeg har anbefalt den til pasienter allerede og fikk første tilbakemelding i dag fra en som hadde veldig stor nytte av å lese den! Hun opplevde i stor grad å kjenne seg igjen og at « ting falt på plass». Fikk diagnose i vinter, men har hatt vansker med å akseptere diagnosen og derfor vansker med å gjøre gode tiltak før hun fikk lest boka nå i mai.»
Overlege/psykiater Unn Hilde Heggedal

«Bipolare lidelser - Forståelse og forebygging av tilbakefall» av Dag Vegard Skjelstad er en omfattende og lærerik bok - anbefales»
Bipolarforeningen

Detailed information

  • Pages: 368
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215031507
  • Publication date: 12.04.2021
  • Book group: 213

Dag Vegard Skjelstad

Dag Vegard Skjelstad er spesialist i klinisk voksenpsykologi og har doktorgrad på bipolar lidelse. Han jobber i Klinikk for psykisk helse og rus i Vestre Viken HF og har lang erfaring som kliniker, forsker og førsteamanuensis II ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo.
More about the author