Choose format

In stock
NOK 489

Kaffen er klar!

Joh. Johannsons kaffehistorie 1866-2016
Mer enn hver tredje kaffekopp som drikkes i Norge, kommer fra Joh. Johannson Kaffe. I 150 år har familiefirmaet bragt kaffe fra fjerne himmelstrøk til det norske folk.
Dette er historien om hvordan Joh. Johannson har importert, brent, blandet, pakket og fraktet kaffe gjennom kriger, kriser og velstandstider. Det er historien om etableringen av to av Norges sterkeste merkevarer, Evergood og Ali kaffe, og den handler også om hvordan våre kaffevaner har endret seg.

Det har skjedd mye med måten vi tilbereder kaffe på fra den ble en folkedrikk på grunn av hjemmebrentforbudet på midten av 1800-tallet, til dagens mangfoldige kaffetilbud til kresne ganer. Hvilken rolle har kaffeprodusenten spilt i denne utviklingen?

Bak hver kaffekopp ligger en avansert produksjons- og foredlingsprosess. Boka forteller om kaffens vei fra jord til bord. Jo mer du vet om kaffe, jo mer vil du nyte den. Å formidle kunnskap om kaffe har derfor alltid vært viktig for Joh. Johannson. Vær så god!


Bokas forfatter er Mari Mellum. Hun er utdannet medieviter og har bakgrunn som journalist og redaktør.

Detailed information

  • Pages: 168
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215025278
  • Publication date: 23.06.2016
  • Book group: 227

Mari Mellum

Mari Mellum (f. 1974) er redaktør i Norsk kommunikasjonsforening. Hun er cand.polit. fra Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Mellum har mangeårig bakgrunn som journalist og redaksjonssjef, og er medforfatter av boken "Her hviler..." (1999).
More about the author