Choose format

In stock
NOK 399

Narsissisme

Anmeldelser:

  • "Nyttig bok om et svært alvorlig tema" - Bokstaver.no
  • "Totalt sett gir boka en grundig beskrivelse av forskning og betraktninger rundt narsissisme som psykologisk og relasjonelt fenomen. Den anbefales for alle som ønsker å lære mer om ulike aspekter ved narsissisme, og er et godt utgangspunkt for kritisk diskusjon rundt forståelse og bruk av begrepet." Anne Høye, Tidsskrift for Den norske legeforening

I pressen:

  • Les intervju i KK, her. (Krever abonnement)
  • Les artikkel i VG+, her. (Krever abonnement) 
  • Les intervju i Psykologisk.no, her. (Krever abonnement)
Noen mennesker turer frem som de vil, tar seg selv på ytterste alvor, krever mye oppmerksomhet og bryr seg lite om andre.

Høy narsissisme forekommer hos om lag én prosent av befolkningen. Klassiske kjennetegn er storhetsfølelse (grandiositet), mangel på empati, utnyttelse av andre, arroganse, bedreviten, og ekstrem varhet for kritikk. Det er flere menn enn kvinner som har høy narsissisme, og de plager sine nærmeste og omgivelsene med sin hensynsløshet og egoisme.

Denne boka inneholder det du trenger å vite om høy narsissisme: kjennetegnene, årsaksforholdene, utviklingen gjennom livet, de destruktive væremåtene på ulike arenaer og utfordringene om du er i et nært forhold til en narsissist. For narsissister er negative til hjelp og behandling.

Boka inneholder ny og oppdatert kunnskap til både leg og lærd, enten du er pårørende, kollega, student, fagperson eller generelt nysgjerrig på mennesker og psykologi.

Detailed information

  • Pages: 184
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215046488
  • Publication date: 25.10.2021
  • Book group: 224

Pål Grøndahl

Pål Grøndahl er utdannet psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. I 2010 tok han doktorgrad i fagfeltet rettspsykiatri, og har siden publisert en rekke vitenskapelige artikler. Klinisk har han spesielt engasjert seg i skeiv problematikk; homofile, lesbiske og bifile som strever med egen legning, minoritetsstress og seksualitet. Han har også arbeidet som rettspsykiatrisk sakkyndig i flere år, og har forelest innen dette samt andre tema i en rekke fora. I 2014 fikk han forfatterånden over seg, og har siden utgitt tre fagbøker om hhv. rettspsykiatri (med Ulf Stridbeck), om drap og om narsissisme (med Alv A. Dahl). Grøndahl er nå aktuell med boken Psykopatiske personligheter. De to siste bøkene er utgitt på Universitetsforlaget.
More about the author

Alv A. Dahl

Alv A. Dahl er pensjonert lege. Gjennom sine yrkesaktive år har han drevet klinisk forsking innen psykiatri og psykiske reaksjoner hos kreftoverlevere. Han har også skrevet fagbøker og redigert lærebøker innenfor dette fagfeltet.
More about the author