Choose format

In stock
NOK 299

Xi Jinpings Kina

2. utgave
Xi Jinping er en av verdens mest innflytelsesrike politiske ledere. Mytene om ham er mange. Men hvem er han?
Og hva er egentlig hans politiske prosjekt for Kina?

Under Xi har Kina blitt en global supermakt som -utfordrer USAs rolle og er et land Norge i stadig større grad føler på tennene. Samtidig har Xi sentralisert og monopolisert makt på hjemmebane på en måte ingen -har klart i Kina siden Mao. Hans kontroll over det politiske apparatet, rettsvesenet, sikkerhetstjenestene og mediene er nærmest absolutt, og landet har i de siste årene -utviklet seg raskt i en stadig mer autoritær retning.

For å forstå Kina i dag er det helt nødvendig å forstå Xi Jinping. I denne boka bruker forfatterne Xis liv som prisme for å forstå landets politiske utvikling de siste ti årene. I hvilken retning går Kina, og hva har det å si for kinesere flest - og verden for øvrig?

«En svært god introduksjon til fersk kinesisk historie og politikk.»
Varg Lukas Folkman, Dagens Næringsliv

«Xi Jinpings Kina har sin styrke i at forfatterne holder en lavmælt, kunnskapsorientert tone, peker på utviklingstendensene i et kinesisk landskap de fleste bare kjenner fra avisspalter og overskrifter, og inviterer leseren til selv å reflektere.»
Sigurd Allern, Klassekampen

Detailed information

  • Pages: 192
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215067155
  • Publication date: 05.12.2022
  • Book group: 310
Marte Kjær Galtung

Marte Kjær Galtung

Marte Kjær Galtung er hovedlærer i kinesisk språk og Kinastudier ved Etterretningsskolen.
More about the author
Stig Stenslie

Stig Stenslie

Stig Stenslie er forskningsdirektør ved Etterretningsskolen og sjef for Senter for etterretningsstudier. Han er også gjesteprofessor ved King's College London.
More about the author