Velg format

kr 399
Forventet i salg 22.08.2024

Erfaringskonsulent; med mål om endring

Hvilken rolle har en erfaringskonsulent? Hva gjør at de kan jobbe i helse- og velferdstjenestene? Og hvordan bidrar de til økt brukermedvirkning?

I denne boken skriver fremragende erfaringskonsulenter og andre fagpersoner om erfaringskonsulentens rolle og kompetanse. Målet er å vise hvordan de bidrar til et bedre psykisk helse- og rusfelt, mindre stigma og mer inkludering.

Eksempler på temaer som blir belyst:
· menneskerettigheter
· aktuell lovgivning
· ytringsfrihet
· selvmordsforebygging
· etikk, lojalitet og håp
· pasientjournalen
· recovery og bedringsprosesser

Fagboken er for deg som ønsker å arbeide som erfaringskonsulent. I tillegg er den nyttig for annet helsepersonell og sosialarbeidere, arbeidsgivere og politikere. Boken er egnet som pensumlitteratur innen helse- og sosialutdanningene. Den har som mål å bidra til endring ved å være en kilde til nye tanker, holdninger og arbeidsmåter.

Øvrige kapittelforfattere: Aina A. Kane, Ann-Mari Lofthus, Cecilie Reinertsen Egeland, Dina von Heimburg, Ida Ek-Rambo, Ingvar Skjerve, Juni Raak Høiseth, Karl Johan Johansen, Liese Recke, Liv Hopen , Marianne Kristiansdatter Finstad, Marit Borg, May Bente Hagen, Mette Ellingsdalen, Mickael Sommerseth, Målfrid J. Frahm Jensen, Odd Volden, Oddvar Thorbjørnsen Faltin, Ottar Ness, Rune Karlsen, Siv Hilde Berg, Siv Skarstein, Solveig Bartun Rob, Thuy May Mirabel Nguyen, Tommy Sjåfjell, Torbjørn Mohn-Haugen, Trude H. P. Karlsen, Trude Lønning, Unn Elisabeth Hammervold og Vidar Strømme

Informasjon om boka

  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215071428
  • Utgivelsesdato: 22.08.2024
  • Bokgruppe: 893

Målfrid J. Frahm-Jensen

Målfrid J. Frahm Jensen er hjelpepleier, lyriker og forfatter. Frahm Jensen var erfaringskonsulent ved Stavanger universitetssjukehus fra 2009 til 2015. Hun har gjennom mange år vært en viktig og uredd forkjemper for bedring av pasienters rettigheter og for ytringsfrihet innen psykisk helsefeltet. I 2015 ble hun tildelt Tabuprisen og Ytringsfrihetsprisen for sitt arbeid.
Mer informasjon om forfatteren

Karl Johan Johansen

Karl Johan Johansen er rektor ved KBT Fagskole og en av ildsjelene bak etableringen av fagskolen og utdanningen for erfaringskonsulenter. Johansen er tilknyttet Institutt for psykisk helse ved NTNU. Han samarbeider med utenlandske universiteter innen fagområder som social work, Peer Support Work, recovery, CHIME og integrering av peer support.
Mer informasjon om forfatteren