Velg format

kr 699
Forventet i salg 08.05.2023

Finansiell analyse og verdsettelse

Trenger du en innføring i finansiell analyse og verdsettelse? Her får du de grunnleggende modellene og de vesentlige begrepene. Og du forstår hva du kan bruke dem til.

For å verdsette en bedrift, må du gå bak regnskapstallene. Forfatteren forklarer i boken hva du må analysere og hvorfor det er nødvendig. Han gir deg en verktøykasse for analysen, som inneholder blant annet:

· forretningsstrategi
· regnskapsanalyse
· kapitalkostnad og kapitalstruktur
· lønnsomhet
· vekst
· prognoser

Du må bruke ulike modeller for verdisetting ut fra hva slags type bedrift du skal verdsette. Her får du god innsikt i verdsettelse med nåverdimodeller, markedsbasert verdsettelse og verdsettelse av private firmaer.

«Finansiell analyse og verdsettelse» er skrevet med økonomistudenter på andre og tredje år bachelor som hovedmålgruppe, men er også velegnet for førsteårsstudenter på masternivå, og for alle med interesse for faget.

Boken inneholder en rekke illustrerende eksempler, mange med løsning i Excel. Den har også en egen oppgavesamling. Løsningsforslag til de fleste av disse finner du både i pdf-format og Excel.

Bokverket har en egen nettside med nyttige ressurser for studenter og forelesere:
www.nettressurser.no/finansiell-analyse

Informasjon om boka

  • Sider: 360
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215058115
  • Utgivelsesdato: 08.05.2023
  • Bokgruppe: 212

Ignacio García de Olalla

Ignacio García de Olalla er førsteamanuensis ved institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi på Handelshøyskolen BI.
Mer informasjon om forfatteren

Christian Andvik

Christian Andvik er førsteamanuensis i bedriftsøkonomi ved institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi på Handelshøyskolen BI - Campus Bergen. Der underviser han i fag som bedriftsøkonomisk analyse, bedriftsøkonomi og finans, finansiell analyse og verdsettelse, og ledelse og verdivurdering i oppstartsbedrifter. Han er utdannet siviløkonom og har sin PhD fra Norges Handelshøyskole. Andvik har erfaring fra det private næringsliv. Nå forsker han på moderne styringssystemer. Han ble kåret til beste foreleser ved Handelshøyskolen BI i 2022.
Mer informasjon om forfatteren