Velg format

På lager
kr 699

Finansiell analyse og verdsettelse

Dette er innføringsboken du trenger for å forstå finansiell analyse og verdsettelse. Her får du de grunnleggende modellene og de vesentlige begrepene. Og du forstår hva du kan bruke dem til.

For å verdsette en bedrift, må du gå bak regnskapstallene. Forfatterne forklarer hva du må analysere og hvorfor det er nødvendig. De gir deg en verktøykasse for analysen, som inneholder blant annet:

· forretningsstrategi
· regnskapsanalyse
· kapitalkostnad og kapitalstruktur
· lønnsomhet
· vekst
· likviditet
· prognoser

Du må bruke ulike modeller for verdisetting ut fra hva slags type bedrift du skal verdsette. Her får du god innsikt i verdsettelse med nåverdimodeller, markedsbasert verdsettelse og verdsettelse av private firmaer.

«Finansiell analyse og verdsettelse» er skrevet med økonomistudenter på andre og tredje år bachelor som hovedmålgruppe, men er også velegnet for førsteårsstudenter på masternivå, og for alle med interesse for faget.

Informasjon om boka

  • Sider: 360
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215058115
  • Utgivelsesdato: 07.06.2023
  • Bokgruppe: 212

Ignacio García de Olalla

Ignacio García de Olalla er førsteamanuensis ved institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi på Handelshøyskolen BI.
Mer informasjon om forfatteren

Christian Andvik

Christian Andvik er førsteamanuensis i bedriftsøkonomi ved institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi på Handelshøyskolen BI - Campus Bergen. Der underviser han i fag som bedriftsøkonomisk analyse, bedriftsøkonomi og finans, finansiell analyse og verdsettelse, og ledelse og verdivurdering i oppstartsbedrifter. Han er utdannet siviløkonom, har sin PhD fra Norges Handelshøyskole og har i tillegg erfaring fra det private næringsliv. Han ble kåret til beste foreleser ved Handelshøyskolen BI i 2022.
Mer informasjon om forfatteren