Velg format

På lager
kr 339

Forstå fortellinger

Innføring i litterær analyse
Fortellinger er grunnleggende for menneskets måte å forstå, huske og løse problemer på. Derfor dukker narrativer opp i alle slags sammenhenger. Her er nøklene til å forstå fortellingene.

Fortellinger kan utforskes på flere måter. Man kan lage en fortelling og oppdage eksperimentelt hvordan det gjøres, eller man kan analysere fortellinger og oppdage hvilke bestanddeler og virkemidler de består av. Det beste er å gjøre begge deler. Denne boken viser hvordan.

Med dypt engasjement for litteraturens betydning gir Per Thomas Andersen en grunnleggende innføring i litterær analyse. Han gir også en rekke gode råd for arbeidet med å utvikle fortellinger, enten det er i klasserommet, på seminaret eller i leseringen. En egen del av boken handler om å skrive studentoppgaver om litterær analyse.


Per Thomas Andersen er professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo. Han er høyt skattet både som litteraturlærer, forfatter og forsker.

Informasjon om boka

  • Sider: 168
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215031880
  • Utgivelsesdato: 09.12.2019
  • Bokgruppe: 217

Per Thomas Andersen

er professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo. Han har publisert en rekke bøker, blant annet Forstå fortellinger. Innføring i litterær analyse (2019), Norsk litteraturhistorie (2. utgave 2012), Fortelling og følelse (2016) og "Hvor burde jeg da være?" Kosmopolititisme og postnasjonalisme i nyere litteratur (2013).
Mer informasjon om forfatteren