Velg format

kr 499
Forventet i salg 21.06.2024

Franske tilstander

Forstå det moderne Frankrike
Til tross for at Frankrike er godt kjent for nordmenn flest både som ferieland, gastronomisk verdensener og kulturell høyborg, har fransk politikk og samfunnsliv lett for å forbli en gåte for mange. Spørsmålene er mange: Hvorfor streiker franskmenn så ofte? Hvorfor er terrortrusselen i landet så høy? Hvorfor fremstår Frankrike som et mye mer elitistisk land enn Norge? Hvorfor vokser stadig høyre- og venstrepopulistiske partier til nye høyder? Hvor langt har egentlig likestillingen kommet i Frankrike i dag? Hvorfor er Frankrike så aktiv på den internasjonale arenaen?

Når det franske samfunnet fremstår som litt fremmed, så er det et resultat av at informasjonen om fransk politikk og samfunnsliv i Norge er mindre tilgjengelig enn tilsvarende informasjon om Storbritannia og USA - både i forskningen, nyhetsbildet og populærkulturen. Med denne boken ønsker Norges fremste eksperter på Frankrike og franske forhold å bøte på dette. Boken er for deg som har fransk språk, politikk og samfunnsliv som fag, som er frankofil eller som rett og slett ønsker bedre kjennskap til det moderne Frankrike.

Informasjon om boka

  • Sider: 250
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215067520
  • Utgivelsesdato: 21.06.2024
  • Bokgruppe: 214

Kjerstin Aukrust

Kjerstin Aukrust er førsteamanuensis i fransk litteratur og områdekunnskap ved Universitet i Oslo. Hun er programleder for podkasten Frankrike forklart sammen med Franck Orban. Aukrust har tidligere gitt ut boken Nytten og gleden. Fransk litteratur gjennom tusen år på Universitetsforlaget (2019) sammen med Trude Kolderup og Geir Uvsløkk.
Mer informasjon om forfatteren

Pernille Rieker

Pernille Rieker er Forsker I ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) og Professor II ved Høyskolen i Innlandet (INN). På NUPI leder Rieker NUPIs Senter for Europastudier (NSE) og er medredaktør for tidsskriftet Internasjonal Politikk. Rieker forsker på europeisk utenriks- og sikkerhetspolitikk med et spesielt fokus på EU, NATO og Frankrike og de nordiske land.
Mer informasjon om forfatteren