Velg format

På lager
kr 509

Innføring i etikk

Boka gir en historisk og systematisk innføring i etikk, fra den greske oldtid og fram til vår egen tid. Den historiske delen gjennomgår den etiske og politiske idéhistorien fra antikken fram til i dag.
Med utgangspunkt i oldtidens idealer trekkes linjene fram mot siste tiårs politiske liberalisme og dagens kulturelle mangfold og minoritetsproblematikk. I den systematiske delen er de to viktigste emnene etisk argumentasjon og normative etiske teorier. Hva er det som setter oss i stand til å felle moralske dommer? Og hva skal vi se etter for å avgjøre om en handling er rett?

"Innføring i etikk" er en ny, illustrert revisjon av læreboka "Etikk i historie og samtid" (Universitetsforlaget 1996). Den er skrevet med særlig tanke på førstesemesterstudiet ved universiteter og høyskoler, men kan leses av alle som er interessert i en grundig innføring i etisk tenkning.

Informasjon om boka

  • Sider: 240
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788200129936
  • Utgivelsesdato: 11.02.2000
  • Bokgruppe: 217

Arne Johan Vetlesen

Arne Johan Vetlesen (f. 1960) er professor i filosofi ved Universitetet i Oslo. Han har utgitt en rekke bøker, blant annet "Frihetens forvandling" (2009), "Hva er ETIKK" (2007), "Evil and human agency. Understanding collective evildoing" (2005), "Smerte" (2004), "Moralens sjanser i markedets tidsalder" (2003) og "Innføring i etikk" (2000) sammen med Kjell Eyvind Johansen. Vetlesen er tildelt prisen Fangenes testamente for sitt viktige arbeid mot Holocaust og folkemord.
Mer informasjon om forfatteren

Kjell Eyvind Johansen

Kjell Eyvind Johansen er dr. philos. og professor i filosofi ved ved IFIKK, Institutt for filosofi, idehistorie, kunsthistorie og klassiske språk, Universitetet i Oslo. Han har arbeidet med normativ etikk og Kierkegaards filosofi og er forfatter av "Innføring i etikk" sammen med Arne Johan Vetlesen.
Mer informasjon om forfatteren