Velg format

På lager
kr 529

Innføring og oppgavesamling i advokatetikk.

Kan en advokat ta direkte kontakt med motparten? Gjelder taushetsplikten også etter klientens død? Kan advokaten bistå alle de fire sameierne i tvisten mot kommunen? Hvilke deler av straffesaken kan advokaten uttale seg om til media?
Alle advokater møter etiske dilemmaer i hverdagen. Disse kan være utfordrende både for ferske advokatfullmektiger og erfarne advokater, for i tillegg til kunnskap om regelverket for god advokatskikk, kreves det erfaring og vurderingsevne. Det finnes ikke alltid et fasitsvar.

Denne boken gir opplæring og veiledning i advokatetikk. Siden etiske problemstillinger best illustreres gjennom konkrete saker, og vurderingsevnen best trenes ved å løse problemer i praksis, er en stor del av boken viet praktiske oppgaver, med tilhørende veiledning. I tillegg inneholder boken en innføring i advokatetikk, med hovedvekt på bestemmelsene i Regler for god advokatskikk.

ADVOKATFORENINGEN er advokatenes profesjons- og interesseorganisasjon og veileder daglig advokater som ønsker råd om etiske problemstillinger.

HAAKON I. HARALDSEN er partner i Bull & Co Advokatfirma og har blant annet ledet Advokatforeningens etikkutvalg.

Informasjon om boka

  • Sider: 264
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215024257
  • Utgivelsesdato: 27.04.2016
  • Bokgruppe: 221

Haakon I. Haraldsen

Haakon I. Haraldsen, cand.jur. 1973, er advokat og partner i advokatfirmaet Bull & Co. Han har tidligere ledet Advokatforeningens etikkutvalg. Han har blant annet utgitt boken «Innføring og oppgavesamling i advokatetikk» (2016).
Mer informasjon om forfatteren