Velg format

På lager
kr 349

Interkulturelt barnevernsarbeid

Denne boken presenterer kunnskap som er viktig i barnevernets møte med familier som tilhører etniske minoriteter. Det legges vekt på egen kulturforståelse og interkulturell kommunikasjon, og et av målene er at boken skal bidra til faglig refleksjon.
Forfatternes utgangspunkt er innvandrermødres erfaringer med det norske samfunnet, og disse erfaringene har bestemt valg av temaer og hvilken kunnskap man må legge vekt på:

? det å være innvandrermor
? kulturmøter
? migrasjon
? kontaktetablering
? religion
? oppdragelse
? identitet og seksualitet
? fosterhjem

Boken er skrevet for bachelorstudenter i barnevern og sosialt arbeid, men vil også være viktig for yrkesutøvere i barnevernet.

Bente Nes Aadnesen er sosionom med hovedfag i sosialt arbeid. Eva Hærem er pedagog med hovedfag i sosialpedagogikk. Begge er lektorer ved Universitetet i Stavanger.

Informasjon om boka

  • Sider: 160
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215009728
  • Utgivelsesdato: 03.08.2007
  • Bokgruppe: 213

Bente Nes Aadnesen

Bente Nes Aadnesen er førsteamenuensis ved Institutt for sosialfag ved Universitetet i Stavanger. Hun har lang erfaring fra arbeid i barnevernsfeltet.
Mer informasjon om forfatteren

Eva Hærem

Eva Hærem er universitetslektor og prodekan for undervisning ved Universitetet i Stavanger. Hun er pedagog med hovedfag i sosialpedagogikk, og har lang erfaring fra arbeid i barnevernsfeltet
Mer informasjon om forfatteren