Velg format

På lager
kr 349

Kritikk og kommers

Kulturdekningen i skandinavisk dagspresse
"Kritikk og kommers" er både en innføring i norsk litteratur-, kunst- og kulturkritikk, slik den fremtrer i dagens aviser, og et faktabasert innspill i kulturdebatten.
Kultursidene i avisene er regnet som viktig stoff. Nettopp derfor blir nyhetsoppslag og anmeldelser stadig utsatt for kritikk. Temperaturen i debattene er ofte høy, mens faktagrunnlaget kan være tynt. Med denne boka får man analyser og perspektiver som kan føre debatten i konstruktive retninger. Forfatteren peker på interessante forskjeller mellom norsk dagspresse og kulturdekningen i svenske og danske aviser. Gjennom analyser av kulturstoffets ulike genre, kjønnsbildet i kulturjournalistikken, lanseringsjournalistikk, underholdningsindustri osv, danner boka grunnlag for en refleksjon rundt kritikkens betydning i dagens offentlighet.

Boka er skrevet for alle som studerer kritikk, litteratur, mediefag eller journalistikk og for interesserte lesere og kritikere.

Cecilie Wright Lund er litteraturviter og har arbeidet med kulturformidling i en rekke sammenhenger, som kritiker, skribent, tidskriftredaktør, konsulent og som leder i Norsk Litteraturkritikerlag.

Informasjon om boka

  • Sider: 168
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215006086
  • Utgivelsesdato: 03.08.2005
  • Bokgruppe: 214

Cecilie Wright Lund

Cecilie Wright Lund var litteraturviter og arbeidet med kulturformidling i en rekke sammenhenger, som kritiker, skribent, tidskriftredaktør, konsulent og som leder i Norsk Litteraturkritikerlag.
Mer informasjon om forfatteren