Velg format

På lager
kr 579

Kulturpolitikk

Organisering, legitimering og praksis
Denne boka handler om kulturpolitikk: Hvordan har kulturpolitikken utviklet seg, hvordan er den strukturert og organisert, hvordan kan den forstås og analyseres, og hvordan kan norsk kulturpolitikk sammenlignes med andre lands kulturpolitikk?

«Helhetsintrycket är alltså imponerande. Ja, nästan överväldigande - Den är från börja till slut mycket läsvärd, men jag tycker också att det är imponerande att de två gjort framställningen så läsbar»
Anders Frenander, Nordisk kulturpolitisk tidsskrift

«Den kommer til å bli anvendt ved kulturutdanninger i årene fremover, og vil uten tvil vekke interesse hos mange kulturarbeidere.»
Håkon Larsen, Tidsskrift for samfunnsforskning

Forfatterne har anlagt et overordnet perspektiv på disse spørsmålene. De viser hvordan kulturpolitikken i ulike sammenhenger og til ulike tider bærer preg av å skapes i et møte mellom kunst og politikk; mellom kreativitet og styring.

Vi forbinder gjerne «politikk» med makt, styring og fordeling. Men lar kulturlivet seg egentlig styre politisk? Og bør kultur underkastes politisk styring? Er ikke kultur heller noe personlig, skjørt og grenseoverskridende som så langt råd bør unndras politisk styring? Og hvor vidt definerer vi egentlig «kultur» når vi snakker om kulturpolitikk? Dette er noen av spørsmålene forfatterne ser nærmere på. Boka avslutter med å stille spørsmålet om perioden for en systematisk offentlig kulturpolitikk går mot slutten.

Informasjon om boka

  • Sider: 428
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215023489
  • Utgivelsesdato: 08.08.2017
  • Bokgruppe: 214

Ole Marius Hylland

Ole Marius Hylland er seniorforsker og fagkoordinator ved Telemarksforsking. Han er utdannet kulturhistoriker og arbeider med kulturpolitisk og kulturhistorisk forskning, evaluering og utredning. Han har skrevet en rekke artikler og rapporter om ulike kulturpolitiske og kulturhistoriske emner.
Mer informasjon om forfatteren

Per Mangset

Per Mangset er seniorforsker ved Telemarksforsking og professor emeritus ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Han har publisert en lang rekke artikler, rapporter og bøker om kulturpolitiske og kultursosiologiske emner. Han har også stått sentralt i etableringen kulturpolitikk som forskningsfelt nasjonalt og internasjonalt, blant annet som initiativtaker til «The International Conference on Cultural Policy Research».
Mer informasjon om forfatteren