Velg format

kr 599
Forventet i salg 29.08.2024

Revmatologi

Denne læreboken gir en strukturert og pedagogisk innføring i den spennende verdenen av revmatologi.

Revmatologi dekker de inflammatoriske revmatiske sykdommene, og presenterer relevante manifestasjoner fra organer slik som: hud, øyne, lunger, hjerte, nyrer og nervesystemet. Boken er rikt illustrert og har et skarpt fokus på tydelig formidling og forståelse.

Dette er en heldekkende lærebok for medisinstudenter, skrevet i samarbeid med over 70 ulike medforfattere fra 17 ulike disipliner. Boken vil derfor også være til nytte for annet helsepersonell som ønsker en introduksjon til faget. Her vil du finne følgende temaer:
· Generelle prinsipper i revmatologi
· Viktige manifestasjoner ved revmatiske sykdommer
· Artrittsykdommer og artrose
· Bindevevssykdommer
· Vaskulittsykdommer
· Andre revmatiske sykdommer
· Revmatisk sykdom hos barn og gravide

Boken har en tilhørende nettside (www.revma.no ) med ekstramateriale, inkludert instruksjonsvideoer av kliniske undersøkelser og prosedyrer, bildeatlas og test-deg-selv-kasuistikker. I tillegg lager Jens Vikse podcasten Revmatologi som du finner på Spotify.

Informasjon om boka

  • Sider: 400
  • Språk: Bokmål/Nynorsk
  • ISBN: 9788215068589
  • Utgivelsesdato: 29.08.2024
  • Bokgruppe: 213

Jens Vikse

Jens Vikse er lege med spesialisering i revmatologi ved Revmatologisk avdeling ved Stavanger universitetssjukehus, doktorgradsstudent ved Universitetet i Bergen og universitetslektor ved Universitetet i Stavanger. Han er medlem av Fagrådet i Norsk revmatologisk forening, og er Fagansvarlig for immunologi i Store norske leksikon.
Mer informasjon om forfatteren

Espen A. Haavardsholm

Mer informasjon om forfatteren