Velg format

På lager
kr 429

Læreren som ressurs for elevers psykiske helse

· Hvordan kan du som lærer støtte elever som strever?
· Hvordan kan vi forstå, forebygge og utvikle strategier for elever som er urolige, har opplevd kriser eller har atferd som utfordrer?

Som lærer møter du daglig elever som opplever stress eller er urolige. Med denne boken viser forfatterne at det er viktig å forstå hva som gjør elever urolige og sinte, for å kunne møte dem og deres utfordringer på en god måte. Pedagogisk personell må forstå hva som ligger bak elevenes atferd og reaksjoner. Da blir det også lettere å finne løsninger som fungerer, og læreren kan bli en ressurs for å støtte elevers psykiske helse, mestring, trivsel og læring.

Den viktigste målsetningen med boken er å gi deg som lærer mer kunnskap om vanlige psykiske vansker og reaksjoner hos elever, og eksempler på skoletilpasninger for disse elevene. Slik kan du bli trygg nok til å handle når du ser at en eller flere av elevene dine strever. Forfatterne anbefaler at kunnskap om og tiltak for elever som har psykiske vansker bør bli en naturlig del av den allmennpedagogiske kompetansen.

Målgruppen for boken er studenter i lærerutdanninger, barnehagelærere, lærere, spesialpedagoger og andre faggrupper som enten jobber i skolen og barnehagen, eller veileder ansatte der.

Informasjon om boka

  • Sider: 256
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215031347
  • Utgivelsesdato: 28.05.2025
  • Bokgruppe: 215

Belinda Ekornås

Belinda Ekornås er psykologspesialist innen barn og unges psykiske helse. Hennes doktorgrad omhandler selvfølelse og venneforhold hos barn med atferdsvansker og emosjonelle vansker. Hun har jobbet i BUP og PPT, hvor hun veiledet lærere med elever som strevde med sinne og utagering, uro og konsentrasjonsvansker eller var engstelige. Hun jobber nå ved Regionsenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging, RVTS, hvor hun underviser fagpersoner om stressmestring og psykososial støtte for barn og voksne rammet av kriser og katastrofer.
Mer informasjon om forfatteren

Elisabeth Øverland

Elisabeth Øverland er spesialist i klinisk pedagogikk. Hun har tidligere jobbet i BUP, Statped, PPT og i skole, og har mye erfaring med oppfølging av barn og unge med psykiske vansker, og veiledning til lærere. Hennes pågående doktorgradsarbeid omhandler livskvalitet, daglig fungering og strategier hos unge voksne med en autismediagnose. Hun arbeider nå ved Institutt for spesialpedagogikk, Universitetet i Oslo, og har en bistilling ved Regionsenter for barn og unges psykiske helse øst og sør (RBUP).
Mer informasjon om forfatteren

Anette Brunovskis

Anette Brunovski er sosiolog og forsker ved Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning. Hun har lang erfaring med forskning på sårbare grupper og deres møter med velferdssystemet, samt spesialtiltak for mennesker i utfordrende livssituasjoner, noe hun blant annet har skrevet om i sin doktorgrad. Brunovskis har også jobbet med psykisk helse i et familieperspektiv og hvordan ulike hjelpetiltak kan støtte barn og unge.
Mer informasjon om forfatteren