Velg format

På lager
kr 459

Møter med barnelitteratur

Introduksjon for lærere, 2. utgave
En faglig oppdatert introduksjon til de viktigste barnelitterære sjangrene og til arbeids- og tenkemåter som gir både barn og voksne fruktbare møter med litteraturen.

Forfatterne formidler hvordan de ulike barnelitterære sjangrenes særtrekk skapes, både i tradisjonelle bøker og i nye medier. Her er kapitler blant annet om eventyr og fantasy, om bildebøker og visuelle barneromaner, om sakprosa, realistiske fortellinger og fortelleteknikk i dataspill.

Boka inneholder også råd om hvordan litteraturen kan brukes meningsfullt i undervisning. Hvordan kan læreren bruke litteraturen for å forstå andres livsverden, eller for å fremme elevenes forståelse for klima og bærekraft? Og hvorfor er det så spennende å følge litteratur som beveger seg i ulike medier?

Møter med barnelitteratur er en skattkiste for alle som har det privilegium å formidle litteratur til barn.

2. utgave er oppdatert i tråd med LK20, har nye litterære eksempler og et nytt kapittel om litteraturdidaktikk på mellomtrinnet.


SAGT OM BOKEN:
«Oppdatert og relevant ut frå det tekstmangfaldet elevar møter i dag.»
Inga Margrethe Fagerbakke, høgskulelektor i norsk ved Høgskulen på Vestlandet, Campus Stord.

«Svært solid faglig og dekker de viktigste områdene for undervisning om barnelitteratur på lærerutdanningen.»
Ingvill Krogstad Svanes, førsteamanuensis i norsk ved OsloMet - storbyuniversitetet.

Informasjon om boka

  • Språk: Bokmål/Nynorsk
  • ISBN: 9788215057262
  • Utgivelsesdato: 28.01.2022
  • Bokgruppe: 893

Ruth Seierstad Stokke

er førstelektor i norsk ved OsloMet - storbyuniversitetet. Hun har lang undervisningserfaring både fra grunn- og videregående skole, fra grunnskolelærerutdanningen og fra etter- og videreutdanning av lærere. Forskningsfeltene hennes er barnelitteratur, litteraturdidaktikk og andrespråkslæring. Hun er medredaktør for boka Samtalens didaktiske muligheter (2015) og har også bidratt i boka Med språklige minoriteter i klassen (2019).
Mer informasjon om forfatteren

Elise Seip Tønnessen

er professor ved Institutt for nordisk og mediefag, Universitetet i Agder. Hun har lang erfaring med undervisning i norsk og mediekunnskap i lærerutdanningen. Forskningen hennes dreier seg særlig om barn og unges mediekultur, lesing, litteraturdidaktikk og multimodale tekster. Jakten på fortellinger (2014), Den andre leseopplæringa (2012) og Inn i teksten ut i livet (2007) er tre av mange bøker Seip Tønnessen har bidratt til.
Mer informasjon om forfatteren