Velg format

På lager
kr 699

Natur i Norge

Variasjon satt i system
Norge har svært stor naturvariasjon. Landet strekker seg fra Lindesnes i sør til Rossøya på Svalbard i nord, og rommer landskap fra det dypeste havdyp (Molloydypet, 5569 muh.) til den høyeste fjelltopp (Galdhøpiggen, 2469 moh.). Vi har undersjøiske fjellkjeder, dyphavssletter, eikeskoger, barskoger, vidstrakte vidder og store breer mellom spisse tinder. Natur i Norge (NiN) er det offisielle systemet som er utviklet for å beskrive og kartlegge denne enorme naturvariasjonen.

Forfatterne av Natur i Norge. Variasjon satt i system er forskerne som står bak NiN-systemet. Her forklarer de hvordan systemet er bygget opp og viser hvordan det kan brukes til å kartlegge natur. Leseren tas med på en reise gjennom et mangfold av landformer, fra jordpyramider til meandrerende elver og terrengdekkende myrer.

Den største av bokas seks deler handler om det store mangfoldet av økosystemer. I tillegg til de vanlige naturtypene i havet, innsjøer, elver, skog, fjell og myr, blir leseren introdusert for sjeldne naturtyper som havbunnsskorsteiner, innsjøer med bunnvann som aldri skiftes ut, isinnfrysingsmark, fosseenger og fugletopper.

Boka er rikt illustrert med kart, figurer og fotografier.

Informasjon om boka

  • Sider: 440
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215069869
  • Utgivelsesdato: 13.03.2024
  • Bokgruppe: 219