Alle er født for bevegelse. Bevegelsesevnen må vedlikeholdes og stimuleres i et tidlig-inn perspektiv. Forfatteren fokuserer spesielt på barn med nedsatt funksjonsevne. Hun gir oss en innføring i sentrale temaer knyttet til barns bevegelsesevne og bevegelsesglede, og presenterer et stort utvalg av aktivitetseksempler.

Det pedagogiske blikket er rettet mot mulighetenes verden og situasjoner i inne- og utemiljøer som fører til aktivitetsglede, læring, motorisk mestring og positiv utvikling for alle barn i alderen 0-10 år. Årsaker til funksjonsforstyrrelser og anbefalte hjelpemidler omtales i egne avsnitt. Å gi alle barn i dette aldersspennet positive fysiske opplevelser handler om å gi rom for optimal utvikling og å flytte personlige grenser.

En fagbok for alle med interesse for barns vekst og utvikling, kropp, helse og fysisk aktivitet.

Tove Brita Eriksen er førstelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Utgivelsesår 2014
Salgsdato 11.08.2014