Før sanden renner ut

Barnehagelærerens innsats for økologisk bærekraft

Biljana C. Fredriksen

Forventet på lager 16.09.2019

Last ned innholdsfortegnelse som PDF
Bestill vurderingseksemplar

En barnehagelærers verdier, ansvar og makt påvirker barnas muligheter til å utvikle omsorg for naturen. Denne boken viser hva som må til for at økologisk bærekraft skal bli en del av det pedagogiske arbeidet i barnehagen.

Temaet bærekraftig utvikling har nylig fått en sentral plass i læreplaner både i barnehagelærer- og lærerutdanning. Internasjonal forskning viser at tradisjonelle former for kunnskapsformidling kommer til kort når nye generasjoner skal motiveres til å handle med ansvar for sine miljøer. Denne boken viser hva som må til for at økologisk bærekraft skal bli en del av det pedagogiske arbeidet i barnehagen.

Med utgangspunkt i forskningslitteratur og egne forskningsprosjekter med barnehagebarn, lærerstudenter og naturmaterialer, argumenterer forfatteren for hvorfor det er nødvendig å legge til rette for nært samspill mellom barn og natur. Hun viser hvordan en lærers verdier, ansvar og makt påvirker barnas muligheter til å utvikle omsorg for naturen.

Før sanden renner ut oppfordrer lærere, særlig barnehagelærere og lærerutdannere, til å stille kritiske spørsmål ved eget verdenssyn og bli bevisste sitt ansvar i å forberede nye generasjoner til en verden hvor økologiske utfordringer har nådd et avgjørende vendepunkt.

Utgivelsesår 2019
Salgsdato 16.09.2019